Акушерките у нас два пъти по-малко от необходимото

2
169
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В България към момента работят 3578 акушерки, което е два пъти по-малко от нуждите на здравните заведения у нас. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

От асоциацията са решили да предоставят на акушерките в цялата страна безплатен курс за дистанционно продължаващо обучение. Всяка акушерка, с редовно членство в БАПЗГ, ще може да си избере курс и да получи кредитни точки за него.

БАПЗГ предлага 12 курса, сред които „Профилактика на рака на маточната шийка – роля на акушерката“, „Промоция на здраве. Здравно образование“, „Конфликти в здравеопазването“, „Разпознаване симптомите на насилие“, „Оценка на качеството на здравните услуги – подходи, методи и техники“, „Управление на човешките ресурси в здравните грижи“ и др.

Желаещите да се възползват трябва да се регистрират за избрания курс, в периода 1-14 февруари, включително.Курсистите ще имат възможност да усвоят учебния материал в рамките на две седмици, като в края на курса трябва да попълнят изпитен тест.