Днешният ден бил най-потискащият в годината

2
128
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днешният ден бил най-потискащият в годината. Той е известен още като “Тъжен понеделник” или “Blue monday” на английски език.

Според експерти от Великобритания, третият понеделник на месец януари е денят, в който хората усещат с най-голяма сила потискащите фактори като финансовите затруднения след празниците, лошото време, предстоящото дълго очакване на лятото. Допринасят и позабравените и вече многократно нарушените новогодишни обещания, както и натрупаното напрежение, свързано с връщането в службата след почивните дни по Коледа и Нова година.

В този ден, било малко вероятно британците да се усмихнат преди 11:16 часа преди обяд. Според изчисленията на специалистите, жителите на Обединеното кралство ще прекарат средно 34 минути в оплакване, при 12 минути през останалите дни от годината, пише “Daily mail”. Понеделникът е характерен и с по-висок риск от инфаркт или инсулт.

Начините да се справим с този ден са няколко:

1. На първо място и първо по важност е правилното хранене – без да пропускате хранения и без да посягате към нездравословни избори като пържено, сладко, солено, които носят моментна наслада, но допринасят за влошаване на настроението.

2. Оставете социалните мрежи на мира поне за няколко часа. Отдайте се на по-приятни занимания от това да скролирате и да се напрягате от публикациите на познати, които по всяка вероятност изпитват сходни на Вашите емоции, но представят живота си в по-бляскава светлина онлайн.

3. Планирайте забавна вечер с приятели или със семейството. Това ще Ви мотивира да изтърпите този труден и потискащ ден и ще Ви даде нещо, което да очаквате с нетърпение.

4. Започнете ново хоби, запишете се на курс или групови тренировки, вземете нова книга или започнете нов сериал. Новото начало ще облекчи влиянието на негативните елементи, влияещи Ви в този ден.