Обявяват грипна епидемия и в София и Пловдив

2
192
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

От утре (22 януари) се обявява грипна епидемия и на територията на област Пловдив и Софийска област. Ще бъдат приложени всички мерки за борба с разпространението на грипа и ОРЗ, включително прекратяване на учебните занятия.

Считано от днес, грипна епидемия е обявена и на територията на област Добрич. До началника на РУО – Добрич е изпратено предписание за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 21.01.2019 г. до 25.01.2019 г., включително.

До второ нареждане в областите Добрич, Пловдив и Софийска област се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации, информират от Министерството на здравеопазването.

Припомняме Ви, че в Бургас остава в сила грипната епидемия до второ нареждане. Към момента грипна ваканция е обявена до вторник включително, като в сряда учениците трябва да се върнат в клас. Останалите мерки за борба с грипа и ОРЗ остават в сила, включително филтъра на детските градини.

Следващото заседание на Областния щаб за борба с грипа и ОРЗ ще се проведе в петък.