Цветанов се срещна с посланика на Германия в България

1
227
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Германия в България Н.Пр. Херберт Салбер, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата са обсъдили политическата и икономическа ситуация в страната и региона. Цветанов и Салбер са се обединили около високата оценка за отличните двустранни отношения, като е подчертано традиционното партньорство между двете страни. Цветанов е обяснил, че България и регионът на Западните Балкани винаги са се радвали на подкрепата на немските партньори и благодари за ангажираността на Германия за повишаване на свързаността и интегрираността на страните от региона с ЕС по време на Българското председателство, включително и за приноса й в тази посока в рамките на Берлинския процес. Отбелязан е и интересът за реализиране на нови немски инвестиции в страната, както и за разширяване на вече съществуващи такива.

Цветанов подчертал, че гарантирането на добър бизнес климат, икономическа стабилност и правна сигурност са сред приоритетите на правителството на премиера Бойко Борисов и управленската програма на ГЕРБ.