Създателят на „Пукльовците“ ще е лектор на Burgas Game Jam

1
127
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ставрос Ставру, един от създателите на “Пукльовците” – първите по рода си кооперативни образователни игри за таблети, специално предназначени за училищна среда, ще бъде сред лекторите в четвъртото издание на форума “Game Jam Burgas”.

Основната цел на “Пукльовците” е да развиват емоционалната интелигентност и социалните умения на учениците от 1-ви до 4-ти клас – емпатия, толерантност… Децата упражняват и своите умения по математика, а чрез историята на игрите повишават чувствителността си към различни екологични проблеми.

Самият Ставрос Ставру е обучител и консултант в областта на Гъвкавите подходи за разработка на софтуер, като създава и блога agify.me, в който описва своите авторски игри и техники. Той е също така доктор по Информатика и носител на грамота “Джон Атанасов”.

Вторият лектор е Християн Стайков, който има над 20-годишен стаж в областта на програмирането, алгоритми и разработка на игри. Той ще разкаже за мистичния Event Loop, който вероятно вече ползвате, може би дори без да предполагате.

Геймърското събитие “Game Jam Burgas” ще се проведе в дните от 25 до 27 януари. Темата на тазгодишния хакатон ще бъде обявена в 17:00 часа в петък, след което ще се сформират отборите и ще започне работата по игрите.

Game Jam е най-голямата безплатна образователна инициатива за правене на игри. Всяка година тя се очаква с нетърпение от хиляди геймъри в целия свят. Целта на тридневната инициатива е да събере на едно място хора от всякакви области, които в рамките на кратък период от време измислят игра. Тя може да е компютърна, настолна, улична.Най-добрите ще получат и награди от партньорите на събитието. Всички реализирани прототипи ще бъдат споделени под Creative Commons лиценз, за да може международното геймърско общество да изпробва произведенията на бургазлии.Няма такса за участие, не е необходимо и играчите да притежават опит в разработването на игри или професионално да се занимават с информационни технологии. Условията за участие в своеобразния маратон допускат “геймъри” с разнообразни знания и умения, стига да бъдат на възраст над 18 години.