Бургаските социалисти: Категорично заставаме зад Елена Йончева

1
97
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Категорично заставаме зад Елена Йончева в стремежа й да търси истината и справедливостта. Тя е доказал се професионалист, който със своите журналистически разследвания за кражбите на властта, е трън в очите на ГЕРБ. За нас няма съмнение, че повдигнатото й обвинение е политически скалъпено и абсурдно. Безспорно е, че правителството на ГЕРБ използва създадената от него специализирана прокуратура, за да отправя заплахи, публично да заклеймява и мачка своите политически опоненти. Заявяваме нашата безусловна подкрепа за Елена и сме готови да й окажем всякакво съдействие в битката, която води”. Това заявяват в официалната си позиция представителите на регионалното звено на БСП в Бургас.

Народният представител Елена Йончева бе обвинена в пране на пари, присвоени от „КТБ“. Според събраните от спецпрокуратурата данни по случая, тя е използвала сумата от 333 000 евро, получени през офшорна компания, с която е сформирала дружество у нас, за закупуването на телевизионна техника, знаейки за престъпния произход на средствата и че са предмет на длъжностно присвояване.

Своята принципна подкрепа към депутата от групата на “БСП за България” заяви и лидерът на левицата Корнелия Нинова от свое и от името на съпартийците си.