Семинар по капитализация на социалното въздействие

2
203
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Асоциация за развитие на София и партньори от десет различни страни се събраха в Будапеща на 22 януари 2018 г. с други проекти на Интеррег Дунав и на ЕС в областта на социалното предприемачество, за да обсъдят как да създадат синергия помежду си, да споделят знания, да надграждат успехите си и да увеличат до максимум извлечените поуки. Семинарът за тематична капитализация беше организиран в рамките на проекта „Финанси за социална промяна“.

Над 15 различни междурегионални проекта се съгласиха да се групират и да споделят, за да засилят своите дейности, ефективност и устойчивост. Потенциалните пътища за сътрудничество включват съвместно разпространение, партньорски отзиви, сравнителни анализи, образователни програми, регулиране. Тези прозрения ще бъдат приложени в програмата за обучение по проекта и предстоящите пилотни проекти за социално въздействие.

Проектът „Финанси за социална промяна“ е съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA, ENI). Повече за проекта можете да научите на http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange