Осака на втори пореден финал в Шлема! – SportVox

1
141
Добави коментар
sheri
sheri

Наоми Осака се класира за финала на Australian Open, след като надигра с 6-2; 4-6; 6-4 Каролина Плишкова във втория полуфинал на турнира. В спора за трофея поставената под номер 4 ще срещне Петра Квитова, която по-рано днес надигра Даниел Колинс със 7-6(2); 6-0.

Японката започна много силно мача и още в първия гейм имаше шанс за пробив, но не се възползва от него. Все пак, най-добрата азиатска тенисистка направи брейк в третия гейм, а след това и в седмия, за да вземе сета с 6-2.

Втората част тръгна с пробив за Осака, но чехкинята моментално стигна до ребрейк и 1-1. След това Плишкова се измъкна от 0-40, за да вземе подаването си за 2-1. Последваха равностойни минути, за да дойде десетият гейм, в който Каролина проби на нула и затвори сета – 6-4.

В началото на третата част Осака отрази три брейкбола, след което проби на нула, за да поведе с 2-1. Японката разви преднината си и дръпна с 3-1. В осмия гейм Плишкова имаше възможност за връщане на брейка, но азиатката се спаси с ас и спечели сервиса си за 5-3. Малко след това Осака приключи мача с ас и успех с 6-4.

За японката това е втори пореден финал на турнир от Големия шлем, след като спечели титлата на US Open.