Какви мебели за баня да изберем? (втора част)

4
204
Добави коментар
Bania.Online
Bania.Online

Първа част от нашето подробно ръководство, посветено на избора на най-подходящите мебели за баня, можете да откриете тук.

Когато пазаруваме онлайн или офлайн обзавеждане за банята, неизбежно откриваме, че на пазара се предлага огромно разнообразие от модели мебели за баня, като например: шкафове за баня с мивка, шкафчета с чекмеджета, етажерки и горни шкафове за стенно окачване, шкафове с огледало и много други.

Всеки от тези видове обзавеждане се предлага в голямо разнообразие от стилове, като модерен или традиционен, а също и в различни разцветки и размери, които да паснат удобно и в най-компактния санитарен възел или мокро помещение.

 

Шкафове за баня с мивка  

Шкафчетата за баня, оборудвани с мивка, предоставят стилна и практична възможност лесно да организираме и съхраним всички свои тоалетни принадлежности и аксесоари на едно място, без значение дали разполагаме с баня с малка или с голяма квадратурата.

Този тип обзавеждане, съчетава умело мивка и шкаф в един единствен мебел, който успешно съхранява нашите хавлии, козметика и други принадлежности на скрито от погледа, и едновременно с това лесно достъпно място.

Предлагани в голямо разнообразие от ширини – от компактните 400 мм до по-широките 1440 мм, със сигурност ще открием на пазара долен шкаф с мивка, който идеално да съответства на особеностите на нашата баня, както и на изискванията ни към вместимостта и капацитета му за съхранение.

Този тип мебел се предлага с различни финишни покрития, като бял гланц, дъбова шарка или матово сиво, като в зависимост от вида монтаж, шкафовете с мивка, могат да бъдат за стенно окачване или свободностоящи. Някои шкафове са допълнително оборудвани с функцията за плавно затваряне на вратичките, което свежда до минимум нежелания шум.

Мивката може да бъде вградена в шкафа, което придава изчистен и завършен изглед на този вид мебел, или да бъде свободностояща и видима върху него, което е идеалната опция, в случай, че сте се спрели на мивка с оригинален и нестандартен дизайн, която ще внесе своеобразен акцент в банята Ви.

Предимства:

Успешно съчетание на мивка и шкаф в един единствен и удобен мебел;
Стилно и практично решение за съхранение на най-важните за нас аксесоари в банята;
Широка гама от размери, стилове и финишни покрития, подходящи за всяка баня;
Възможност да избираме между модели за стенен монтаж и свободностоящи на пода модели;
Опции за вратички и чекмеджета в тях;

Шкафове за баня с огледало

Налични в широка гама от стилове и размери, горните шкафове за баня с огледало са популярна опция за съхранение на тоалетни принадлежности в съвременния санитарен възел. Лесни за монтаж във всяка баня или мокро помещение, те обикновено биват инсталирани над областта на мивката и смесителната батерия, за да подсигурят лесен и удобен достъп до нужната Ви козметика и аксесоари. За да направите сутрешния си ритуал по освежаване още по-удобен и приятен, можете да спрете избора си на горен шкаф с огледало с вградено LED осветление и стъклена полица.

Предимства:

Голям избор от дизайни и размери;
Стилно и практично решение за съхранение на тоалетни принадлежности;
Някои видове шкафове с огледало включват вградено LED осветление, стъклена полица и други екстри;

Горни и долни шкафове за баня (без огледало)

Горните и долните шкафове за баня (без огледало) са идеални, когато се нуждаете от допълнително пространство за съхранение на резервните хавлии, кърпи за баня и принадлежности. Предлагани в разнообразие от стилове, размери и финишни покрития, можете да избирате измежду свободностоящи шкафове, тип висока колона, шкафове с чекмеджета, шкафчета за стенен монтаж и редица други, които Ви помагат по-лесно и ефективно да подредите и организирате банята си.

Предимства:

Добавят допълнително пространство за съхранение във Вашата баня;
Голям избор на стилове и размери;
Организират по-ефективно пространството;

Мебелни комплекти за баня

Можете да се сдобиете с мебелен комплект за баня, включващ най-често горен шкаф с огледало и долен шкаф с мивка, към които могат да се добавят и още един или два странични колонни шкафове, ако помещението Ви е достатъчно голяма квадратура. Комплектите за баня се предлагат в разнообразни размери, разцветки и финишни завършеци, като могат да бъдат изработени от различни материали – МДФ, PVC, ламинирано ПДЧ.

Как да поддържаме мебелите за баня?

За да запазите за дълго време добрия външен вид на шкафовете за баня, се уверете, че сте внимателни в грижата си за тях.

Абразивните почистващи препарати и химикали могат да оставят следи от надраскване по повърхностното покритие на мебелите, които не могат да бъдат премахнати, затова избягвайте агресивните почистващи продукти при поддръжката и дезинфекцията на мебелите за баня.

Старайте се да почиствате шкафовете редовно само с помощта на хладка вода и сапун, като ги забърсвате с мека, суха кърпа. В случай, че мебелите бъдат обилно намокрени с вода, подсушете ги незабавно със суха кърпа, за да избегнете раздуването и деформацията им от влагата. Това важи особено за мебели, които не са изработени от 100% водоустойчив материал, какъвто е поливинилхлоридът (ПВЦ).