Бетон и неговите съвременни модификации

3
223
Добави коментар
mim_dyakova
mim_dyakova

    Едно от тези материали, които съществуват от дълбока древност и който непрекъснато се усъвършенстват до наши дни, това е бетонът. Днес съществуват много негови разновидности и приложения в строителството. С някои от тях ще Ви запознае строителна фирма МД-90 за вас:

ВИДОВЕ БЕТОНИ:

     Бетон, който е полупрозначен и може да пропуска слънчевите лъчи – тази нова технология, която изглежда като епизод от научнофантаститечен филм вече е реалност.  Това откритие е направено още през 2001 година от Арон Лосонзи.  Основна съставка на този бетон са  са фиброоптични нишки, които да могат да пропускат светлина в зависимост все пак от неговата дебелина. Притежават добра якост като материал /около 70 МРа/. Имат и  високо качество като състав на самия материал. Неговото приложение е особоно подходящо за преградни стени, фасади на така наречените „пасивни” къщи , тъй като може да генерира слънчевите лъчи и да ги превръща в енергия, която е необходима за сградата и нейното потребление.

 

Бетон, който се уплътнява от своята тежест

       Бетон, който може да се уплътнява в оптимални варианти е друго негово успешно приложение на пазара вече.  Неговата основа е поликарбоксилатът – пластификатор с високо иновативни съставки, които имат способността да изпълняват функцията на натиск в пространството и тяхната непрекъсната промяна на молекулярно ниво създават абсолютна плътност на материала. Неговата способност да се уплътнява в оптимален вариант от собствената си тежест премахва  нуждата  от предишните  допълнителни обработки.  Използва се при изграждането на множество подземни и надземни съоръжения, пътища и т.н. Неговото приложение непрекъснато увеличава своите мащаби  в сферата на строителната дейност.

Бетон с особено висока якост 

    Бетонът има якост с над  100Mpa. Особено подходящ е за съоръжения, които имат голяма мащабност и нужда от подобен тип бетон.

 Бетон, който сам се възстановява

Този тип бетон  удължава живота му с около 50 %. Така намалят нуждата от поддържащи текущи ремонти на различните обекти и съоръжения.

Цветен „декоративен” бетон

    Бетонът може да бъде оцветен с минерални оксиди, които са натурални или могат да бъдат създадени и синтетични. Тяхното количество не трябва да надвишава повече от 10 % от цимента. Според наситеността на цвета е и съответната пигментна добавка. Те са устойчиви на атмосферни влияния.

         Повече информация за иновативни технологии и материали на блога и сайта на строителна фирма МД-90 за Варна и областстроителна фирма МД-90 за Варна и област – www.md90.biz

 

 

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…