Русия: “Няма да предадем Венецуела, ще бъдем неин страж”

1
186
Добави коментар
stivi56
stivi56

Русия никога не предава приятелите си!

 

 

Немалко страни вече в угода на САЩ успяха да заявят подкрепата си за държавния преврат във Венецуела, но Русия има намерение до край да отстоява суверенитета на своя стратегически партньор.

Това заяви в четвъртък, 24 януари, заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в интервю за изданието «Международен живот».

Той обърна внимание на това, че Вашингтон използва за свои лични цели международните площадки, сред които и Организацията на американските държави.

 

 

Всичко това, подчерта Рябков, се прави с една-единствена цел — да се засили натискът над Венецуела.

Рябков увери, че Русия няма намерение да предава своя стратегически партньор и Каракас може да разчита на подкрепата на Москва в така създалата се ситуация.

«Готови сме да застанем в една редица с тази страна, отстоявайки нейния суверенитет, бидейки на стража пред недопустимостта на посегателството, базирайки се на политиката на ненамеса във вътрешните работи», заяви дипломатът, припомняйки, че руската страна продължава да си сътрудничи с Венецуела в различни области и няма намерение да спира това, поради нелепите амбиции на САЩ.

Разсъждавайки за вероятната военна намеса на САЩ в Боливарската република, Рябков увери, че това би бил «катастрофален сценарий», който ще удари по ситуацията в цяла Латинска Америка.