Престижни архитектурни награди по света

2
237
Добави коментар
mim_dyakova
mim_dyakova

    Архитектурни награди за едни от най-успешните постижения на екип от инженери, дизайнери, строители, обединени от една обща идея – да се постигне нещо различно, винаги надграждащо и единствено.

   „Международна награда високи постижения“  – наградата е успешна инициатива на град Франкфурт от 2004г, а конкурса е през две години, като освен награден фонд от 50 000 евро,  има и  статуетка, проектирана от световно известният художник Томас Деманд.

 2. Основни критериите за оценка на сградите:

– външна и вътрешна визуализация, устойчивост на сградата, уникалност на проекта, социален имидж, функционалност и т.н.

   Избрана сред 39 сгради, които са били номинирани първоначално за тази година, като накрая остават само пет участника в класацията на победителите. Журито успява да отсее другите и да присъди за фаворит 2018 г. сградата „Torre Reforma“ в Мексико  – Сити  за най-иновативна.

  3. Повече за „Torre Reforma“в Мексито – Сити

Това е бизнес сграда, с височина от 246 метра с триизмерна форма и висока енергийна ефективност. Интересното при нея е свързано с конструкцията и,  която трябва да може да издържи на множеството земетресения, урагани, утежневания от различно естество за 2500 години. Нейн архитект е Л. Бенджамин Романо. Едно наистина световно постижение, което е оценено подобаващо.

    Повече интересни факти и иновации за  сгради, както и нашите услуги в областта на строителството на адреса на строителна фирма МД-90 за Варна и област – http://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…