Оттеглянето на заявлението за промяна на правилата в SEC от CBOE

1
157
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Защо оттеглянето на заявлението за промяна на правилата в SEC от CBOE не шокира пазара

Когато дойде новината, че CBOE е оттеглила искането си да промени правилата към SEC за разглеждане на Bitcoin ETF, много търговци задържаха дъха си, очаквайки БТК да поднови годишните минимуми. За щастие, тази новина не се отрази съществено на настроението на Bitcoin и той потъна само с 0.91%.

Ако вземем предвид общата пазарна капитализация, тогава тази новина също имаше малък ефект върху пазара. Спадът е от 120,6 млрд. долара до 119,1 млрд. долара, като в момента пазарната капитализация се изправя към предишните нива.

Защо няма голям спад и паника?

Установихме 5 причини:

Търговците разглеждат вероятността от лоши новини от SEC, предвид затварянето на правителството на САЩ.

CBOE Bitcoin ETF вече няма значение за търговците и инвеститорите.

CME към Bitcoin изтича утре.

Търговците станаха по-имунизирани срещу лоши новини от Уолстрийт.

Следващият спад не е печеливш за големите играчи, като Bitmain.

Ако говорим по-подробно за причините, то в първия сценарий сегашното затваряне на американското правителство се отрази на функциите на много федерални агенции, като SEC и CFTC. В случая с CFTC тя има всички права за определяне на бъдещето на Bakkt. За мнозина беше очевидно, че новините за Bitcoin-ETF ще са отрицателни.

Следната причина показва  безразличието, че много търговци и инвеститори трябва да одобрят или отхвърлят заявлението на ЕФО.Всъщност цялата 2018 година беше едно отклонение и следващата новина не можеше да повлияе на ситуацията.

Трето, фючърсите на Bitcoin CME изтичат утре, 25 януари. Това събитие вече отчита текущата стойност на БТК, така че новините на CBOE не оказват влияние върху пазара.

Четвърто, инвеститорите и търговците се намират в мечи пазар повече от година и са развили някакъв имунитет към лоши новини. Онези, които останаха, станаха почти имунизирани срещу всяка негативна новина.

Последната причина е очевидна и още по-голям спад на пазара на криптовалути няма да бъде от полза за миньорите и в резултат на това ще засегне бизнеса на доставчиците на оборудване. За тях е много по-изгодно да подкрепят пазара за да не понижат добива до изходното ниво и той да стане нерентабилен.

 

Харесайте нашата страница във Фейсбук и ни последвайте в Twitter.

 

Related