Върджин Галактик оповести плановете за 2019-та: още три тестови полета до няколко седмици, след това фирмата се мести на…

1
165
Добави коментар
redbul80
redbul80

25 януари 2019 г. 16:51 ч. Още три тестови полета са планирани от Върджин Галактик, преди компанията да пристъпи към комерсиални пилотирани космически мисии – това съобщи вчера предприемачът Ричард Брансън за CBS. Надеждите са, че към средата на 2019-та година тези комерсиални полети ще могат да започнат, а Брансън ще е първият, който ще лети. 

Дотогава обаче тестовата програма трябва да приключи. Съвсем скоро, до няколко седмици, ще има нов полет от изпитателния космодрум в Мохаве, Калифорния. Няколко седмици след този ще последва втори, а още няколко седмици след него – трети, последен. 

С това изпитателната програма ще се изчерпи и Върджин Галактик ще се премести в Ню Мексико, където се намира космодрумът Спейспорт Америка. Очакванията са, че през близките няколко години стотици, дори хиляди души ще полетят в космоса. 

Напомням на читателите, че на 13-ти декември Върджин Галактик проведе своя първи пилотиран космически полет. Това бе и първият пилотиран космически полет за САЩ след приключването на програма „Космическа совалка“. Върджин Галактик използва 80-километровата граница за началото на космическото пространство, призната от НАСА и военновъздушните сили на Щатите. Всеки, който лети на височина 80 и повече километра, ще бъде награден с астронавтска значка. 

Астронавтите на частния космически кораб „Юнити“ на Върджин Галактик заснеха на 13-ти декември снимка на Земята по време на първия пилотиран космически полет, проведен от територията на САЩ след приключването на програмата „Космическа совалка“. Photo credit : Virgin Galactic