Йончева, прокурори, хекимянчета, Волен, Цветанов… Как новините могат да те отчаят

1
160
Добави коментар
stivi56
stivi56

Някак свикнахме телевизиите да ни облъчват от сутрин до вечер с политици и прокурори, като продължение на политиците. И хората вече гледат сеир. Като не стига хлябът, ни ти зрелища.

Сутрешните блокове на телевизиите са като партийни предизборни студии – на ГЕРБ. Преди всичко на ГЕРБ. Политици от други партии ги пускат дозирано, да се имитира плурализъм.

 

 

Бойко Борисов обсаден от журналисти в парламента. Снимка: Булфото

 

Пиар отдели на партии и на министерства определят кой ще гостува тази сутрин. И на практика подреждат дневния ред на обществото както те искат. Представят собствените си проблеми като проблеми на обществото.

Водещи задават обслужващи или злепоставящи въпроси.

И одиозни личности ни затискат от екрана с изказванията си. Цветан Цветанов ще се заяви като ревностен евроатлантик и ще разкрие как Радев и БСП искат да ни изкарат от НАТО и ЕС. Караянчева ще обясни …впрочем тя какво да обясни?…

Цецка ще каже как седят нещата с българското гражданство, Агенцията по вписване, затворите…

Хекимянчета ще пускат по някоя реплика как Борисов поевтинил роуминга (каза го към събеседник, като възражение, че не признава някои неща сторени от Борисов).

И като те засипят новини…

Валя Ахчиева ще я гонят от БНТ. Отдавна трябваше. А Корнелия Нинова я поканила в новата телевизия на БСП. Трагикомедия. Така се правят фалшиви герои.

Елена Йончева обвинена в пране на пари, че взела от КТБ 300 хил., както всички, работили в ТВ7. А спецпрокуратурата си затваря очите за милионите, които взеха Гочева на „24 часа“, Блъсков, Тошо Тошев с неговата злополучна „Преса”, вестник „Стандарт“. Обслужваха Борисов с тия пари. Всичко е оставено черно на бяло върху хартията. Един ден ще изучават тази обслужваща преса.

А Йончева купила техника за сателитна връзка, камери и др., и снимала филми – не в Париж и Лондон, а в Турция, Сирия, Ирак. И ще я разкъсат, защото си позволява да говори за корупция, за любимите Му пътища. Защото осъди Борисов за клевета, че държавата платила милиони за нейни интервюта в Сомалия. И държавата, която е в ръцете на Борисов, не можа да го докаже в съда, та премиерът се измъква, че не бил казал такова нещо. Сега се чудят как да смотат делото на по-горна инстанция. И бой по Йончева с каквото е възможно.

Като капак Волен обяви, че Цветан Цветанов е голям политик като Де Гол, като Кенеди…

Волен, който в очите на избирателите си беше антисистемен политик, с антисистемна партия, против всички от олигархията, се превърна в придатък на ГЕРБ и част от олигархията.

С новините валят подлости всеки ден, на човек чак не му се иска да реагира.