Корнелия Нинова: Корабът на управлението потъва

1
177
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира на 49-ия конгреса на левицата, че корабът на на управлението потъва и първи го напускат „Обединени патриоти”, съобщи „Фокус“.

Днес се очаква партията да приеме проекта „Визия за България“ и да гласува предизборната си платформа за евроизборите.

„Те (управляващите – бел.от. ред.) досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят като се разграничат. Г-н Каракачанов предлага данък лукс. Кой е забравил, че само преди месец приехме бюджета“, попита Нинова и изтъкна, че ВМРО са го подкрепили.

Тя посочи, че Сидеров е казал, че не е във властта, а в същото време е гласувал против вота на недоверие на БСП.

„Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията, не може да даде стабилност на управлението и сигурност на държавата. Разбира се, той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в кризисни моменти“, заяви още Нинова. По думите й това не гарантира устойчивост в решенията и политиките, а е политика на парче и за интереси.

Соцлидерът Корнелия Нинова обяви в доклада си, че Елена Йончева през последните дни прави ново разследване, в което уличавала целия Министерски съвет в корупционен сговор.

Това е причината, според Нинова, заради която Йончева е на прицела на атаката. Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери. Според държавното обвинение тя е получила през офшорка от КТБ 330 000 евро.

„Последния месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на БСТВ. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор на агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи“, заяви Нинова и така започна политическия си доклад пред делегатите на 49 конгрес на БСП.

Соцлидерката призова делегатите да подкрепят декларацията, която партията ще гласува в защита на депутатката от „БСП за България“.

Нинова очерта основните постулати на БСП във „Визия за България“, сред които въвеждането на един учебник по един предмет в училище и премахване на финансирането от Здравната каса за частните болници. Соцлидерката само маркира идеите на червените, които по-късно ще бъдат подробно представени на форума.