Бедствено положение в Смолянско заради тежката зимна обстановка

1
88
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В област Смолян е обявено бедствено положение заради зимната обстановка. Заповедта е издадена от областния управител Недялко Славов. Кризисният щаб е активизирал аварийния план за действие при обилен снеговалеж.

Най-критично е състоянието в Пампорово. Пътят за зимния курорт е изцяло затворен. Няма достъп за прохода „Превала“, единственият път, през който може да се минава е през Рожен, но там има обилен снеговалеж.

В Родопите обстановката е изключително тежка – има множество закъсали автомобили, свлачища и паднали дървета, които пречат на снегопочистващата техника.

Падналите дървета създават проблеми и с тока. В няколко общини в Доспадско няма електричество, а две села са напълно откъснати.

Няма бедстващи хора в Смолянско или болен, на когото да не е помогнато, няма селища без вода съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Той допълни, че  са мобилизирани екипи на пожарната за отстраняване на паднали дървета от пътищата, като движението се спира частично за улесняване на работата на екипите.

Снимка: Евелина Атанасова