Бареков: Схемата на Йончева ми е предлагана цели три пъти, аз отказах! Сашо Диков може да изпълнява поръчка на Цветан Василев

1
240
Добави коментар
nikya
nikya

Елена Йончева не е имала трудовоправни отношения с ТВ7, не е имала и граждански договор, имала е търговски отношения, но с друг субект, като средствата са минавали през фирма, по данни на прокуратурата, регистрирана в офшорна зона. Няма нито решение на борда на директорите, нито на изпълнителния директор за назначаването й, тя не е била служител на Нюз 7, както твърди Корнелия Нинова. Тази схема ми е предлагана три пъти, но аз отказах. Това заяви ексклузивно евродепутатът Николай Бареков в предаването си, което се излъчва по телевизия Евроком.

Няма нищо вярно от изложените “факти”, с които името ми беше замесено в аферата “Елена Йончева”, категоричен е Бареков. Цинизъм е да се противопоставя един журналист на друг журналист, цинизъм е да бъде противопоставен казусът на Елена Йончева на 300 човека, работили в ТВ7, убеден е той.

Според него причината за тази безпочвена атака е, че до дни ще стане ясна новата формация, която ще вземе участие на европейските избори. По думите му опонентите му са притеснени от факта, че има подкрепа на здравите демократични сили в целия свят. Зад мен стоят много хора, които ми помогнаха да получа статута на посланик и дипломат на европейските консерватори, подчерта той и допълни, че именно това ги притеснява.

Бареков припомни, че няколко такива жалки опита за неговото дискредитиране са направени през последните седмици от един и също кръг – кръгът “Прокопиев”. Според евродепутата фактът, че и БСП запя в този хор, дава ясен знак, че страхът от една такава коалиция между Бареков и Сидеров плаши всички.

Елена Йончева никога не е била служител на ТВ7, не е имала трудовоправни отношения за разлика от хора като мен, Ива Николова, Диляна Гайтанджиева, Асен Иванов и други, поясни Бареков.

В продължение на четири години съм имал трудово правоотношения с телевизията, първоначално договорът ми беше за журналист, впоследствие “Директор новини”, за което взимах допълнително възнаграждение, накрая – 5-годишен мениджърски договор, разкри още той. По думите му след аферата “Костинброд” е бил принуден да напусне телевизията, а компенсацията от този 5-годишен договор е получил по банков път, за което е платил и съответните данъци в размер на 600 000 лева.

“Елена Йончева е работила в ТВ7 по една позната схема, която на мен ми беше предложена три пъти, но аз категорично отказах”, призна той и разкри схемата – “наличие на офшорна фирма, в която се наливат пари отнякъде, а насреща тя прави някаква продукция, която се дава на ТВ7 безвъзмездно”. Тази схема ми беше да предложена първоначално да си получавам възнаграждението като директор на новините в офшорна сметка, после същото ми беше предложено и за мениджърския договор, а третият път ми бе предложено да взема половината по този начин, за да спестя от данъци, разкри още Бареков и категорично отсече, че е отказал всякакви такива предложения.

Бареков обясни и, че ТВ7 съществува от 2000 година и тези 300 милиона, за които се говори, са били изхарчени преди той да стане изпълнителен директор. “По мое време бюджетът беше ограничен, най-скъпоплатените журналисти бяха някои от разследващите журналисти, които взимаха по 2000 лева заплата”, разкри евродепутатът.

На въпрос защо Сашо Диков сравнява своя договор с ТВ7 с взаимоотношенията на Елена Йончева с ТВ7, Бареков заяви, че хипотезите са две – или изпълнява поръчка на някой, в случая Цветан Василев, или от незнание. “Диков направи недопустимо внушение снощи”, отсече той. Бареков се оказа и, че е най-проверяваният политик в държавата. “В рамките на две седмици НАП ми направи данъчна проверка със становище, че трябва да бъде направена данъчна ревизия, бях проверен до девето коляно, провериха мен, бившата ми съпруга, настоящата ми половинка и двете ми деца за шест години назад, провериха и имота ми, оказа се единствено, че имам 52,34 лева неплатен такса сметка”, обясни подробно той.