Роналдо приближи „Ювентус“ до титлата :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
374
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кристиано Роналдо продължава да вкарва важни голове за „Ювентус“. Португалецът донесе победата на „бианконерите“ при обрата над „Лацио“ с 2:1 в мач от Серия „А“. Така торинският гранд вече има 11 точки аванс на върха в класирането пред втория „Наполи“.

„Орлите“ доминираха през по-голямата част от срещата на „Олимпико“. В 12-ата минута Уолъс бе близо до откриване на резултата, но вратарят на гостите Войсчек Шчесни направи удивително спасяване. В 38-ата минута отново той се намеси решително при силен удар на Марко Пароло.

„Лацио“ продължи да притиска съперника и две минути преди края на първото полувреме звездата на тима Чиро Имобиле шутира, но на пътя на топката застана защитник на „Юве“.

В 59-ата минута Емре Джан си отбеляза нещастен автогол при опит да изчисти топката след ъглов удар и прати в екстаз феновете на столичани.

Имобиле и Луис Алберто продължиха да тормозят отбраната на гостите, търсейки втори гол, но той така и не падна.

Вместо това в 74-ата минута Кансело изравни, възползвайки се от отскочила топка в наказателното поле на домакините.

Броени минути преди края Лулич извърши нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Роналдо, който не се поколеба и преодоля Томас Стракоша за крайното 2:1.

„Ювентус“ е с 59 точки на върха в Серия „А“ и все още не познава вкуса на загубата. „Лацио“ остава на седма позиция с 32 точки.