Анди Мъри се подложи на нова операция на тазобедрената става

1
172
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Анди Мъри се подложи на операция на тазобедрената става, след месеци затруднения на корта. Трикратният шампион на Големия шлем пропусна откритото първенство на Австралия именно заради здравословните си проблеми и дори намекна за евентуален край на активната си кариера, във връзка със заболяването си, предава CNN.

Днес топ тенисистът публикува снимки от болницата в Лондон, където бе опериран, в социалната мрежа Instagram. В текста към кадрите той споделя, че се чувства отпаднал, но се надява, че интервенцията ще сложи край на болките му.

Към момента Мъри се намира на 225-о място в Световната ранглиста. Това е втората подобна операция на тенисиста, който претърпя сходна интервенция през януари миналата година. Той се завърна на корта през юни, като до момента е изиграл 15 мача.

Наскоро, в рамките на емоционална среща с медиите той призна, че болката и физическите затруднения, които изпитва, пречат не само на представянето му на корта, но и намаляват удоволствието от играта, тренировките, съревнованието.

За момента атлетът не е потвърдил завръщането си в активния спорт или прекратяването на кариерата си.