10 причини да изберем OpenCart за нашия онлайн магазин

2
114
Добави коментар
endot.eu
endot.eu

Има различни възможности и платформи за стартиране и изработване на онлайн магазин. Можете да избирате между уебсайт с персонализиран CMS (Content Management Systems – Система за управление на съдържанието), SааS (Software as a Service – Софтуер като услуга), платформи (платформи като Shopify, които изискват месечна такса за поддръжка на онлайн магазина) или да използвате платформа с отворен код за направата на онлайн магазин.

Последният вариант е най-предпочитаният от широката аудитория, както и от търговците надребно поради многобройните предимства, които предлага. По-долу разказваме за 10 от тях. 

Чрез платформата OpenCart онлайн търговците получават това, от което се нуждаят – Красив и модерен магазин, много допълнителни функционалнисти, лесно управление, поддръжка и много други.

А ето и 10 причини, които правят OpenCart толкова подходящо решение за направата на Вашия онлайн магазин.

1. OpenCart е безплатна

Платформата е безплатна и по този начин единственият Ви разход е купуване на домейн и хостинг за Вашия уеб сайт. Разбира се, има платени модули и функционалности, но те не са задължителни и са строго индивидуални – използвате ги, ако искате да персонализирате магазина по определен начин или според конкретна нужда.

Така че, OpenCart е безплатна платформа – и това означава, че всеки може да я изтегли и следователно да прегледа нейния код.

Това не я ли прави уязвима? Отговорът е НЕ. Когато дадена система е с отворен код, тя е още по-сигурна. OpenCart, например, има множество последователи и общности, които допринасят за нейното развитие. Когато има проблеми, те се откриват много по-бързо и съответно тяхното решение също е бързо, по-ефективно и безплатно!

За разлика от OpenCart, SaaS платформите са на абонаментна база. Това означава, че човек трябва да плаща месечна такса. Тези платформи също налагат много ограничения върху самия магазин и неговото развитие. В OpenCart няма ограничения – в категории, продукти, клиенти, развитие и много други.

2. Леснa разработка на модули и функционалности

Има голямо разнообразие от безплатни и платени решения (модули), които могат да ви спестят дни, дори месеци работа. Можете да намерите списък с разширения, например тук:

https://opencart.com
https://codecanyon.net/

С темите нещата седят по същия начин. Много хора смятат, че ако използват една и съща платформа (и платформа с отворен код като цяло), техният уеб сайт или магазин лесно може да бъде копиран от конкуренти. На практика това не е така.

OpenCart предлага широка гама от теми, чрез които можете да персонализирате своя магазин по различни начини и да го направите уникален, различен и “Ваш”.

В допълнение съществуват и методи, който да защитят информацията за Вашата тема и използваните модули.

3. OpenCart и SEO оптимизацията

OpenCart е една от най-добре оптимизираните платформи за електронна търговия. Нещата, от които се нуждае един е-магазин за добра оптимизация, съществуват като вградени функционалности в OpenCart. От полета за мета заглавия и описания, ALT тагове, вмъкване на метаданни, както schema.org, до модули, които ни позволяват да манипулираме автоматично всички основни страници, категории и продукти на нашия онлайн магазин (например, SEO Mega Pack).

Също така имаме поле за въвеждане персонализиран URL адрес за всеки продукт, категория, информационна страница, където можем да поставим т.нар. “SEO friendly URL адреси”.

Така че, ако продаваме iPhone7, с кой URL ще се класирате по-добре в Google?

http://моятopencartмагазин.com/indexp.php?route=product/product&productid=69
или
http://моятopencartмагазин.com/iphone-7

Друг много важен фактор в SEO оптимизацията е скоростта на зареждане на уебсайта. Това всъщност е важно не само за доброто позициониране в търсачките, но и за вашите потребители. Дори да имате само интересни продукти, страхотни промоции, иновативен дизайн и т.н., ако след всяко кликване в сайта ви отнема повече от няколко секунди, за да се зареди съдържанието (това се отнася особено за отварянето на началната страница), клиентът ще загуби търпението си и интересът и желанието му да пазарувате ще се изпари.

4. Инструменти за анализ и статистика

С OpenCart можете да си извадите различни статистики, които ще ви помогнат да анализирате успеха на вашият онлайн магазин.

Например можете да проверите кои са най-разглежданите продукти в уеб сайта или кои са най-закупените продукти; можете да проверите броя на поръчките по ден, седмица, месец, година.

Може напълно да анализира поведението на вашите клиенти, тяхната дейност…

Въз основа на даннитем кото извличаме от онлайн магазина могат да бъдат изградени нови маркетингови стратегии, корпоративни политики и др. За всичко останало има Google Анализ.

5. Възможност за повече от един магазин (multi-store, език или валута

OpenCart ни позволява да разполагаме с повече от един магазин само с един административен панел.  Вместо да се налага да копираме целия уебсайт с всяка промяна, функционалност, допълнителна или добавена стойност, която сме направили, да усложняваме работата си и да “съхраняваме” задълженията си за ден, а понякога и за седмици напред, можем просто да го надградим.

Технически, създаваме друг магазин с различно описание, име, лого и дори можем да добавим друга тема.

Езици
След инсталацията, OpenCart идва на английски по подразбиране, но винаги можем да изтеглим всеки език, който искаме, да го инсталираме и добавим – толкова лесно и нашият магазин вече е многоезичен.

Валути
Като попълним само няколко полета, можем да добавим всяка валута като опция за плащане в нашия онлайн магазин и по този начин да дадем възможност на клиентите ни лесно да избират и променят валутата според местоположението или предпочитанията си.

6. Клиенти и групи клиенти

Една от най-добрите характеристики на платформата е възможността за разделяне на клиентите на групи. Ние можем буквално да разделяме нашите клиенти на безбройни подразделения.

Ако, например, работим с различни дистрибутори или сме представители на дадена марка, можем да гарантираме, че само регистрираните потребители ще видят определени цени в онлайн магазина.

7. Партньор

Партньорският маркетинг е начинът, по който нашите клиенти или хора, които не участват в нашия бизнес, стават част от него. Накратко – те “насърчават” нашите продукти и печелят комисионни за всяка продажба. Благодарение на OpenCart можем да стартираме партньорска програма само с няколко кликвания. Платформата ни дава възможност лесно да настройваме комисии и да одобряваме филиали. Остава само да започнат да работят за нас.

8. Екстри като кодове за отстъпка, ваучери, промоции и др.

С толкова широка гама от функции, ние можем лесно да станем не само професионалисти в нашата ниша, но и такива с професионален и качествен онлайн магазин.

Купони – лесно можем да създадем код, с който даваме определена отстъпка от нашите цени. Можем да го направим валидна само за определен период от време и да му дадем минимална стойност, с която да активираме. Ваучери – много потребители се колебаят, когато пазаруват, особено когато става дума за закупуване на подаръци. Харесва ли ви (и е човекът, който купувате, за да го харесате), можете ли да намерите нещо по-добро, подходящо ли е? За да спасим всички тези неприятности на нашите клиенти, можем просто да им дадем възможност да купуват ваучери с определена стойност. По този начин те няма да се притесняват дали ще им хареса подаръка. Освен това, по този начин можем да спечелим не един, а два нови клиенти.

Лесно можем да оптимизираме процеса, свързан например с коледните промоции. Те могат да бъдат подготвени по всяко време на годината, което е удобно за нас, а когато дойде времето, да ги пускаме само с натискане на бутон.

9. Методи на плащане и методи на доставка

Всички методи за доставка и плащане се извършват на модулна база, което е изключително практично решение, знаейки, че в противен случай те не могат да бъдат покрити. Почти 40 начина на плащане, най-често използваните  – PayPal, пари в брой, банков превод – кредитна и дебитна карта и др.

10. Административният панел е много лесен за свикване

Не е необходим дълъг период на интеграция за работещещите с администрацията на OpenCart е-магазините. “Обучението” се свежда до 1 среща, в която да бъдат обяснени работата с платформата, функционалностите и допълнителните възможности.

Ако искате да сте сред многото превъзхождащи онлайн фирми, повярвайте на нашия опит и опит с OpenCart за изграждането на онлайн магазина! Свържете се с нас в момента.

10 причини да изберем OpenCart за нашия онлайн магазин

4.7 (93.33%) 6 votes