Боил Банов: Записът вероятно е монтаж, от 4 години ме рекетират

1
158
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Бивш служител на Министерството на кулутрата, сега в образованието, изнудвал министъра

Записът, пуснат от Елена Йончева, вероятно е монтаж. Десетки оперативки сме провели за ларгото, на тях съм псувал, викал, бранил държавния интерес по всякакъв начин. Още много записи могат да се сглобят. Това обяви на брифинг в Министерския съвет културният министър Боил Банов. По-рано днес депутатката от БСП Елена Йончева обяви, че дават министъра на културата на прокуратурата и ОЛАФ и искат оставката му за неизплатени неустойки за 700 000 лв.

Той показа разписана от него искова молба, с която преди години е завел дело срещу консорциума за 745 хил. лв.

„Автор на записа е бившият министър на МК Ангел Ангелов“, заяви Банов. Той от 4 години го рекетирал, че има записи. В момента Ангелов е в оперативната програма за наука на образователното министерство, научи 24 часа. Заедно с него са работили и други държавни служители.

„Това са проектаджии“, заяви Банов.

Срещу Ангелов има и други жалби за шантаж. Той работел с бившия чиновник от икономическото министерство Иво Костов. Твърди се, че са близки до подсъдим бизнесмен.

„Този опит за гавра не го приемам, противопоставям се напълно. Ларгото беше 2015-2016, този запис е сформиран от тези периоди. Не мога да кажа защо сега го пускат, идват избори, телевизия правят. Явно целта е да омаскарят всичко и всички“, каза Банов.

„Извинете че бях емоционален, не съм разстроен, просто съм ядосан“, завърши той.