Улица „Граф Игнатиев” в София тъне в боклуци (СНИМКИ)

1
196
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Месеци наред емблематичната столична улица „Граф Игнатиев” се ремонтира. Ремонт за десетки милиони, станал причина за редица скандали. Столичани и гости на града вече свикнаха с разкопките, загражденията и мърсотията покрай ремонта, който няма да завърши скоро с оглед на метеорологичната обстановка.

И все пак, ремонтът не е оправдание за боклука по цялото протежение на „Графа” – от площад „Гарибалди” до кръстовището с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. В момента изпълнителят не работи по обекта заради лошите метеорологични условия. По улицата обаче се движат трамваи, бяха изградени спирките на градския транспорт и потокът от хора значително се увеличи.

Кошчета за боклук месеци наред няма. Столична община не успя месеци наред да задели „някой лев” от онези над 22 млн. лева, за да купи и монтира временни кошчета за смет по улицата.

Едва от вторник, 29 януари, работници започнаха да поставят тук там метални кошчета, които обаче в целия участък от ул. „Алабин” до кръстовището с бул. „Христо и Евлоги Георгиеви” са не повече от 5 на брой, има и едно кошче, скрито зад колоните на „Гарибалди“. Заради този неприятен факт улицата е осеяна с боклуци и фасове. Има няколко противопожарни крана на тротоара, които се ползват за пепелници. /БГНЕС