Елена Йончева или доносите на една матрона (шантаж и откуп)

1
203
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

Без партийната подкрепа на криминално проявените още от формирането си комунистически сили, които сега се надяват отново с пълна сила да започнат да упражняват мафиотската си дейност на държавно-престъпно ниво, един псевдо разследващ журналист (по думите на политическия анализатор Георги Харизанов) като Елена Йончева нямаше да има възможност и да гъкне, а щеше да мине по етапния ред на повдигнатото срещу нея обвинение от прокуратурата. Вместо това, с гърба на БСП (БКП и производни) тази гълъбица безсребреница на „авторската телевизия“ разнася донос след донос. Ето каква е реакцията по този случай, наречен „доклад за корупцията на Елена Йончева“…

Министърът на културата Боил Банов отрече обвиненията на Елена Йончева, че Министерството на културата опрощава 700 хил. лева на фирми строители на втори и трети етап от Ларгото като неустойка за забава на работата. “Няма опростени пари, заведена е искова молба в съда, подчерта Банов. „Записът, разпространен от Йончева, е монтаж от многобройните оперативки, които сме правили за ремонта на Ларгото. Рекетират ме със записи от четири години. Лицето се казва Ангел Ангелов, директор на дирекция по това време в министерството, но уволнен от министър Вежди Рашидов за поредица гафове”. Министърът на културата подчерта, че всички, които работят с него, знаят, че не се поддава на рекет. Данните, изнесени от Елена Йончева за нарушения, извършени от министъра на културата Боил Банов и други лица, според нас сочат за евентуално извършено престъпление по служба и безстопанственост, заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Предстои разследващите да изземат цялата документация по случая и да посетят министър Банов, който ще бъде разпитан. Арнаудова обясни, че още днес ще започнат разпити на хора, които имат отношение по случая с изграждането на Ларгото и последващите действия на Министерството на културата, представени от Елена Йончева. „Изнесените от нея записи на разговори биха могли да се използват като годно доказателство, но тъй като не са правени в условията на СРС, трябва да се назначи експертиза, която да установи съдържанието, участниците и авторството им“, поясни говорителят на главния прокурор.

Кой е давал право на Елена Йончева да прави притежава или разпространява записи. Тя да не е мис СРС? Освен това…

След шумното оповестяване на фалшивия донос от страна на обвинената от прокуратурата депутатка от БСП Елена Йончева политическият анализатор Георги Харизанов коментира лансираното от народната избраничка. Тя уличи министъра на културата Боил Банов със запис, че е спестил 700 бона неустойка на една от фирмите, строили „Ларгото“ и по този начин е ощетил държавата. „Поредната кьорфишек тъпня на Елена Йончева мощно и шумно гръмна в озлобеното й лице“, избухна Харизанов. И изреди кьорфишеците на депутатката: След „неизградената ограда с Турция”. След “аферата за 100 млн. в Хасково“. След “водата с уран в същото Хасково”. След “къщата на Чаушев в Барселона”. Но то когато една матрона-документалист я излъжат, че е станала разследващ журналист, обикновено така става. Нелепа тъга и безкрайна мъка, заключи анализаторът.