Орлин Алексиев: Не съм имал по-тежък етап на Рали Дакар

1
294
Добави коментар
MmmGerovv
MmmGerovv

„Никога не съм имал по-тежък етап. Тази година организаторите се заканиха, че ще е много тежко, но малко са прекалили“.

Пилотът на България Офроуд Тим Орлин Алексиев коментира трудностите и премеждията, с които отборът се сблъска по време и след втория етап на Рали Дакар.

Заради повреди по окачването и нискокачествено гориво Алексиев и навигаторът му Пламен Николов загубиха над 12 часа в преодоляване на над 60 километра дюни в пустините на Аржентина.

„Скъсахме задна щанга, после предното колело се откъсна от накрайника. Това обаче бе най-малкото“, заяви Алексиев.

„Колата загуби мощност, а после в дюните бе много тежка работа. Започнахме да ги взимаме, но бе много трудно. Спряхме да оправим колата, имахме частичен ефект, но това се случи в момента, в който залезе слънцето, а ни оставаха още 40-50 километра дюни. Единият от нас трябваше да ходи напред и да оглежда къде се движим. Това отне много енергия“.

„Ударихме се много силно и счупихме голяма част от предницата. Ще ме прегледат, защото си ударих и крака“.

„Никога не съм имал по-тежък етап. Тази година организаторите се заканиха, че ще е много тежко, но малко са прекалили“.

„Единият проблем бе, че нищо не се виждаше, вторият бе, че имаше и много закъсали коли по дюните, защото бяха решили да нощуват там“.

Впоследствие българският отбор успя да завърши и третия етап на ралито, а по-рано днес стартира и в четвъртата отсечка, в която отново се сблъска с проблеми породени от нискокачествено гориво.