Понижаване на холестерола с ефективни методи

1
176
Добави коментар
borola
borola

Понижаване на холестерола при високи стойности – всеки който има повишен холестерол иска да узнае къде се крие тайната. Защото повишените нива на холестерол водят до стесняване на кръвоносните съдове, което увеличава опасността от развитие на атеросклероза и може да доведе до миокарден инфаркт, мозъчен инсулт и други сериозни заболявания.

Затова е важно хората с висок холестерол да спазват стратегия за понижаване на холестерола. Ние нямаме причина да пазим тайна от вас, затова ще ви издадем сигурните методи, които притежават доказан ефект по отношение контрола на холестеролните нива.

Осем начина за понижаване на холестерола, които наистина работят
Аз съм това, което ям

Хранителният режим играе важна роля по отношение нивата на холестерола. Затова консумирайте храни, които съдържат високи количества фибри. Такива са цитрусовите плодове. Доказано, е че консумацията на зеленчуци и плодове понижава нивата на “лошия” холестерол. Това важи в особено голяма сила за ябълките, защото съдържат пектин, а той има способността да изчиства холестерола от кръвоносните съдове.

Стоп на наднорменото тегло

Наднормените килограми водят и до увеличаване на холестеролните нива, ето защо са необходими индивидуални мерки за понижаване на телесното тегло. Хората с наднормено тегло и затлъстяване са в много по-голяма опасност от повишаване на „лошия“ холестерол, отколкото тези, които нямат този проблем. Важно е да знаете, че при сваляне на килограми много по-бързо може да настъпи понижаване на холестерола. Затова специалисти препоръчват спорта, като един от двигателите за подобряване нивата на холестерола. Времето, отделено за физическа активност е добре да бъде повече от половин час, поне три пъти в седмицата.

Да готвим здравословно

В борбата с повишения „лош“ холестерол задължително трябва да включите в арсенала си храната, която да бъде приготвена здравословно – чрез печене и задушаване. Съветваме ви да забравите за пържената храна.

Да наблегнем на рибата

Включването на риба в хранителното меню помага за понижаването на „лошия“ холестерол. Това се дължи на съдържащите се в нея омега-3 ненаситени мастни киселини. Затова се доверете на даровете на морето и океана. Наблегнете на сьомга и херинга. Те понижават холестеролните нива.

Разликата между диета и здравословен начин на хранене

Тежките диети за намаляване на теглото са един от най-големите “врагове” на здравословните холестеролни нива. Причината е, че диетата влошава функциите на черния дроб, който регулира нивата на “лошия” холестерол в кръвта. Ето защо, освен ако не са назначени от лекар, диетите трябва да се избягват.

Богати на холестерол храни

При повишени холестеролни нива от изключително значение е да избягвате богатите на холестерол храни, като тези от животински произход. Такива са яйчен жълтък и млечни продукти, като кашкавал, сирене и други. Вместо тях консумирайте продукти от пълнозърнесто брашно (макарони, хляб), кафяв ориз, целина, моркови, боб, домати, марули, овесени трици и много други.

Ядки

Ядките са идеално средство за понижаване на холестерола. Според проучване на специалисти от университета “Лома Линда” в САЩ консумацията на 67 грама ядки дневно или около една шепа, намалява “лошия” холестерол с 5,1%.

Соеви продукти

Включете в менюто си соеви продукти. Препоръчва се прием на храни, които съдържат соя, защото те са богати на омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Благодарение на тези си съставки те също допринасят за регулиране нивата на холестерола. Според британски здравни експерти, продукти като едамаме или соев йогурт могат да допринесат за понижаване на холестерола с около 6%.

Да понижим нивата на „лошия“ холестерол с природно средство Nº1

Приемът на природния продукт Липибор/Lipibor® е отличен метод за понижаване на холестерола. Натуралният продукт е с оригинална високоефективна тройна комбинация от природни съставки, които намаляват високите нива на холестерола. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Тази комбинация повлиява успешно завишения „лош“ холестерол и регулира общото му ниво. Понижавайки „лошия“ холестерол и повишавайки „добрия“, Липибор предпазва и от развитие на атеросклероза. Липибор действа, като имуномодулатор и тромбоцитен антиагрегант и може да се съчетае с прием на други продукти, понижаващи холестерола. Липибор се дозира по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтеза на холестерола е повишен през нощта. Липибор е напълно безвреден и не притежава странични ефекти.

Преглеждания:
5