„Лудогорец“ се раздели с Густаво Кампаняро :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
208
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Лудогорец“ освободи своя полузащитник Густаво Кампаняро. Бразилецът не влиза в плановете на треньора Антони Здравков за пролетния дял на шампионата, въпреки че имаше договор с шампионите до края на 2019/2020.

Кампаняро пристигна в Разград през 2016 г. като свободен агент. Преди да облече екипа на „Лудогорец“, той бе част от бразилския „Брагантино“, италианския „Верона“ и френския „Евиан“ преди това.

Полузащитникът изигра 100 мача за „орлите“, вкара 9 гола и направи 5 асистенции. Той бе предпочитан в началото на сезона от треньора Пауло Аутори, но след смяната на специалиста с Антони Здравков, бразилецът загуби статута си на титуляр.

„Лудогорец“ привлече Серкан Юсеин, който играе на същата позиция и най-вероятно ще бъде титуляр в селекцията на Здравков при подновяване на шампионата.

След обявяване на новината за раздялата с бразилеца, той публикува емоционално обръщение в социалните мрежи.

„Изминаха три сезона на упорита работа, много труд, постижения и особено много радости. В България намерих нови приятели и се научих да уважавам още повече хората. Днес си тръгвам от „Лудогорец“ сигурен, че направих всичко възможно и дадох най-доброто от себе си. Почитах тази фланелка от началото до края!“, написа той.