Вече е тук! Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара (СНИМКИ/ВИДЕО)

1
148
Добави коментар
slavchev
slavchev

Волжският автомобилен производител обяви старта на продажбите на седана Lada Vesta Sport, видя ТРГ.

Най-бързият и най-скъп модел на марката е оборудван с пренастроено окачване, намален пътен просвет и двигател с мощност 145 конски сили.

АвтоВАЗ назова цената на Sport-модификацията на седана Lada Vesta, която бе представена лятото на 2018 година. Продажбите на новия модел, които стартират от 31 януари, започват от 1 009 900 рубли (при сегашния курс – около $15,3 хил. или 26,2 хил. лева, бел. ред.). Руските медии отбелязват, че това е първият модел на Лада, чиято цена надхвърля 1 милион рубли.

Източник: Lada

От стандартния седан Lada Vesta Sport се отличава с по-аеродинамично купе, разширена колесна база, 17 цолови колела, модифицирано окачване, намaлен с 31 мм пътен просвет и по-ефективни спирачки.

Общо в конструкцията са използвани 200 нови възли и детайли, пише money.bg.

Lada Vesta Sport е комплектувана с модернизиран 1,8-литров двигател, с нови разпределителни валове с модифициран профил, подобрена горивна система с повишено налягане, както и преконфигурирана система за управление на разпределителния вал. Двигателят е свързан с 5-степенна механична трансмисия.

Източник: Lada

Мощността на двигателя е увеличена от 122 на 145 конски сили. Това позволява колата да ускорява от 0 до 100 км в час за 9,6 секунди , максималната скорост е 198 км в час.

Lada Vesta Sport се предлага и в топ комплектацията Luxe, чието оборудване включва круиз контрол, многофункионален волан, датчици за светлина и дъжд, подгряване на предните седалки и аудио система. Спортният седан е достъпен с пакет Multimedia, с който върви камера за задно виждане и информационно-развлекателен комплекс с навигатор. Цената на този автомобил е 1 045 900 рубли.

loading…

Вече е тук! Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара (СНИМКИ/ВИДЕО)

5 (100%) 1 vote