Докъде ни докараха: 92-годишната баба Марийка всеки ден проси на студа, за да оцелява

1
145
Добави коментар
slavchev
slavchev

Това е баба Марийка, която е на 92 години и днес от ТРГ ще ви разкажем нейната тъжна история.

Всеки божи ден, възрастната жена отива пред Градска Болница във Варна, за да проси милостиня. На тази възраст жената има много проблеми, но най-много я болят краката и затова ходи с патерица. Каза ми, че можела да стои там само до обяд някъде, понеже краката не я държали.

Баба Марийка въпреки всичко не се оплаква, а търпи. Попитах я как оцелява, а тя каза:

„Какво да правя, работила съм цял живот, а сега едни 200 лева пенсия вземам, които не стигат за нищо. Кое по-напред да платя? Когато получа пенсия и първо отивам да платя тока, след това водата … а то трябва и за храна и за наем.“

Баба Марийка ми обясни, че живеела под наем в крайно мизерни условия със синовете си, като наемът струвал 120 лв.

„Ако не платим наема и ще ни изхвърлят на улицата“, каза тя.

Попитах я за синовете и, защо не и помагат, а тя ми каза, че и двамата и сина били безработни и не с добро здраве, и не можели да свързват двата края. Търсели си работа, но не ги наемали никъде.

Бедната женица каза, че ще проси, докато здравето и позволява, защото имала много проблеми. Работеща жена в района разказва, че баба Марийка проси и в студ, и в жега и в дъжд. Така е знае я от година.

Попитах баба Марийка с какво може да и се помогне, освен с пари? Тя ми каза, че има нужда от всичко, като храна и дрехи дори.

Всеки ден, от сутрин до обяд, може да видите баба Марийка да проси милостиня пред входа на Градска Болница ДКЦ 1 „Света Клементина“ до Централна поща във Варна.

Ако някой минава оттам и нека да помогне с каквото може на бедната женица.

Източник: Оновини

loading…

Докъде ни докараха: 92-годишната баба Марийка всеки ден проси на студа, за да оцелява

5 (100%) 1 vote