Как да мариновате пилето, че да се топи в устата ви- добавете този продукт и няма да може да спрете да ядете

1
189
Добави коментар
slavchev
slavchev

Пилешкото е месото, което може би най-често слагаме на софрата ни. Бързичко и лесничко за приготвяне, с хиляди вариации и достъпна цена на пазара.

Но за съжаление не винаги успяваме да го направим сочно и понякога е толкова сухо, че без течност дори не можем да го преглътнем. Затова днес от ТРГ решихме да ви споделим една рецепта за страхотна марина, с която ще стане толкова сочно, че няма да успеете да спрете да ядете.

 Една добра марината за пиле с горчица ще помогне за промяна на правилата на кулинарната игра …

Представете си, че виден готвач е разкрил всички тайни пред вас. А сега, смесвайки само няколко познати храни, превръщате обикновените  пилешките гърди  или филето, бедрата или дори цялото пиле в нереалистично сочно и червено месо. Защо да се отдадете на сънищата? Всичко това е съвсем реално, защото тайните ще ви ги разкрием сега

Тайната за мариноване на пиле

За да стане месото добро и сочно, важно е не само да се използва марината за пиле с дижонска горчица, но и да се избере идеалния съд. Изберете съд, който не се окислява: керамика или стъкло, неръждаема стомана, емайлирана или специална пластмаса.

Не ви съветваме да използвате алуминиеви контейнери, защото те окисляват и придават на месото неприятен вкус. Размерът на резервоара също е много важен, защото пилето трябва да влезе напълно в него, а от горе ще трябва да поставите марината.

Как да мариноваме пиле

Пилето се мариновано и приготвя няколко пъти по-бързо от, например, свинското. Поради тази причина много хора съветват парчетата да се държат под марината до 2-3 часа . Но има няколко нюанса в зависимост от това каква част от пилето  ще готвите.

Цяло пиле се маринована цяла нощ.
Поясница, гърди и крила – 1-2 часа.
Големи и малки бутчета – 2-4 часа.

Това е обща препоръка, но, както показва практиката, най-добре е цялото месо да остане в хладилника за една нощ.

Как да приготвя марината за пиле

съставки

1 кг пилешко месо
0.5 кофичка кисело мляко
0,5 ч. л чесън на прах
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
0,5 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
1 щипка сол
1 ч. л. Дижонска горчица

подготовка

Вземете дълбок съд. Налейте в него киселото мляко. Добавете червен пипер и люта чушка, сол и горчица, черен пипер, както и чесън на прах и къри. Смесете всичко.

Поставете месото в маринатата. Покрийте контейнера с плосък капак или чиния и поставете товар отгоре Така че пилето да е добре накиснато.

Изпратете месото в хладилника през цялата нощ, след което го пригответе по обичайния начин.

Можете да разширите списъка на съставките за марината с горчица за пиле във фурната. Например, куркумата не само ще направи месото по-вкусно, но и ще му придаде златна коричка.

Вкусът и ароматът ще станат много по-ярки, ако към сместа от кисело мляко се добавят кориандър, мента, градински чай, мащерка, розмарин, риган и босилек.

И още няколко трика

Ако сте закупили замразено месо и планирате да го мариновате, не чакайте да се разтопи и веднага излейте сместа от кисело мляко: пилето също ще се маринова добре.

Тази марината за пиле с горчица може безопасно да се използва за други видове месо, но не и за риба. Методът за приготвяне на мариновано месо може да се избере по ваша преценка. Но най-често се пече: парчетата са сочни и златни. Можете да нарежете пилето на малки парченца, опаковайте го във фризерна чанта, налейте маринатата и я съхранявайте във фризера до 3 месеца.

Има много възможности за марина за пиле. Някои от тях са измислени и подготвени от професионални готвачи, други са идеи на изобретателни домакини. И всяка е добра и забележителен по свой собствен начин. Но, знаейки как да използваме горчица, за да мариноваме пилешкото месо, ще се научите как да приготвяте шикозно месо. Споделете статията на страницата си и оставете другите да се възползват от съветите.

Източник: lifebg.net

loading…

Как да мариновате пилето, че да се топи в устата ви- добавете този продукт и няма да може да спрете да ядете

5 (100%) 1 vote