В края на живота си старица разказа на съпруга си тайната на 50-годишния им щастлив брак

1
91
Добави коментар
slavchev
slavchev

Днес КОЧ реши да ви разкаже една поучителна история.

Съпрузи живяха заедно 50 щастливи години. Влюбените си споделяли всичко. Но жената имала една тайна: тя помолила изрично съпруга си никога да не отваря кутията от обувки, която лежала върху гардероба.

Мъжът никога не си позволил да надзърне в нея, като си мислел, че там са събрани някакви лични женски неща. Веднъж старицата се разболяла и попаднала в болницата. Лекарите ѝ казали, че животът и е на свършване и дните ѝ са преброени.

Дошло време тя да разкрие единствената си тайна и тя помолила съпруга си да отиде вкъщи и да отвори кутията.

Когато той я отворил открил вътре 2 плетени кукли и няколко пачки с долари. Той внимателно преброил парите и се оказало, че в кутията има 95 000 долара. Мъжът взел имането и се отправил обратно в болницата, за да получи обяснения от жена си.

Тайната е разкрита

Съпругата разказала, че точно преди сватбата им нейната баба ѝ споделила тайната на щастливия брак. Тя била доста проста – никога да не спори с възлюбения си. А ако започне да му се ядосва за нещо да не проронва нито дума, да сяда в креслото и да плете кукли.

Нейните думи просълзили стареца. Тъй като в кутията имало само 2 кукли, значи тя му е била сърдита само 2 пъти през всичките тези 50 години.

Той прегърнал умиращата си съпруга, целунал я и попитал : „А откъде има толкова много пари в кутията?“.

„А това са парите, които съм спечелила от продажбите на куклите“, отговорила му тя и го дарила с последната усмивка в живота си.

Източник: jenata.blitz.bg

Твоята оценка

Общо гласували

loading…

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари