Тайни кодове ще ви дадат достъп до възможности на телефона, за които не сте и помисляли

1
186
Добави коментар
slavchev
slavchev

Използваме нашите смартфони постоянно: за работа, обучение, разговори и кореспонденция, както и за игри и забавления. Някои буквално не могат да си представят живота без своето устройство.

Но знаем ли всичко за нашите смартфони? Оказва се, че съществуват тайни възможности, които дори не сте предполагали.

От Ко4 ще се опитаме да ви изненадаме и да споделим с вас тайни кодове, които ви дават достъп до интересните функции на вашия смартфон.

Кодове за смартфони

Първо трябва да говорим за сигурността. Измамниците стават все по-креативни и често използват нашите телефони като средство за проследяване или за други приключения. Но за тях е предвидена защита. Можете просто да въведете определена клавишна комбинация и да разберете дали някой ви подслушва.

КОДОВЕ ЗА СИГУРНОСТ

* # 21 #
Този код показва дали вашите обаждания или съобщения се пренасочват към други номера. Наберете този код и номерът ще се покаже на екрана, където вашите обаждания се пренасочват. Ако нищо не се появи, тогава няма опасност.

## 002 #
Ако има някакво подозрение, че пренасочването е включено, можете да наберете тази комбинация. Тя ще деактивира всички видове пренасочване на повиквания, конфигурирани по телефона. Кодът е валиден за всички смартфони.

Добре е да запомните тази комбинация, преди да отидете в друга страна. Това ще помогне да не губите пари при роуминг. Така че повикванията няма да се прехвърлят към гласова поща, а парите по сметката няма да се трупат.

* # 06 #
Тази комбинация показва идентификационния номер на телефона, така наречения IMEI. Познавайки тези номер, можете да намерите откраднатия телефон.

Ако говорим за сигурност, тогава не забравяйте, че много зависи от вас. Внимавайте за безопасността си. Никога не давайте телефона на непознати дори за няколко минути. Използвайте само надеждни приложения и не ги изтегляйте от подозрителни сайтове. Използвайте незабавни посланици, които са затворени за външни лица.

Сега да поговорим за други полезни кодове за смартфони. Те са подходящи за телефони с Android система и на други модели няма да работят. Използвайте кодове с повишено внимание, защото действията на някои от тях не могат да бъдат отменени. Ако не сте сигурни, по-добре е да не го използвате.

КОДОВЕ ЗА НАСТРОЙКИ НА ANDROID

* # * # 7780 # * # * – нулиране на настройките, напълно премахва всички приложения, не можете да отмените действието.

* 2767 * 3855 # – възстановяване на фабричните настройки, изтриване на всичко от вътрешната памет на телефона.

* # * # 4636 # * # * – пълна информация за телефона.

* # * # 34971539 # * # * – пълна информация за камерата.

* # * # 273283 * 255 * 663282 * # * # * – бързо архивиране на файлове.

* # * # 232339 # * # * / * # * # 526 # * # * е бърз тест на безжичната мрежа.

* # * # 1472365 # * # * е бърз GPS тест.

* # * 0673 # * # * / * # * # 0289 # * # * е аудио тест.

* # * 0842 # * # * – проверете за вибрации и задно осветяване.

* # * 232337 # * # * – Bluetooth тест.

# 31 # (телефонен номер) – скрива вашия номер за всеки абонат.

# * 2562 # / # * 3852 # – рестартирайте телефона.

# * 5376 # – изтрийте всички SMS.

Кодовете се изпълняват с помощта на приложението за набиране. Трябва да бъде въведена на цифровата клавиатура, тя ще работи без натискане на бутона за повикване. Сега вече знаете повече за вашия смартфон и можете да го използвате в пълна степен.

Източник: За жената

loading…