Лекар предупреждава: Никога не правете това – ето каква е опасната грешка при лечението на грип

1
156
Добави коментар
slavchev
slavchev

Докторът и телевизионен водещ – Евгений Комаровски, на страницата си в социалната мрежа, предупреди за начина за намаляване на телесната температура със студена вода.

Според него, при висока телесна температура, когато антипиретиците не помагат, често се чуват препоръки за използването на така наречените „физически методи на охлаждане“.

Практическите варианти за изпълнение е да се избърше/намокри тялото със студена вода, да се увие в студени чаршафи или се препоръчва студен душ. При такъв контакт със студено се появява спазъм на съдовете на кожата, разбра КО4.

В резултат на това загубата на топлина от повърхността на кожата намалява. При такива манипулации температурата на кожата намалява и температурата на вътрешните органи се увеличава, а това е изключително опасно за тялото.

Известният лекар съветва физическите методи на охлаждане със студена вода да не се използват никога вкъщи и при самолечение.

– Никога не го правете – предупреждава лекарят.

Но подчертава, че физически методи на охлаждане могат да се използват действително, но само когато се използват лекарства, които намаляват съдовия спазъм на кожата, или когато има възможност за спешно прилагане на такива лекарства, следователно такива методи са допустими само в присъствието на лекар или при болнично лечение.

За такива манипулации водата не трябва да е студена, но не трябва да има температура над 36 ° C. Оптималната температура на водата е 30-34 ° C. Вана или намокряне на кожата с вода при тази температура драматично активира преноса на топлина и може да се използва по време на треска.

„Ако опитът ви за сваляне на телесната температура чрез охлаждане причинява отхвърляне, треперене, тревожност, съпротива, оплаквания /особено при деца/- СПРЕТЕ“, добавя към препоръките си лекарят.

Твоята оценка

Общо гласували

loading…

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари