Дърво падна върху лифт в Пампорово (СНИМКИ) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
149
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Инцидент с паднало дърво блокира един от лифтовете на „Пампорово“ за 3 часа вчера. За инцидента сигнализираха зрители на bTV. Вятърът е съборил дървото върху една от седалките на съоръжението.

Бурен вятър създаде проблеми и на Витоша, където в събота сутринта лифтовете не работеха.

Във високите части на планините в Банско духа ураганен вятър, заради което лифтовете „Плато“ и „Тодорка“ не работят. В по-ниските части има мъгла, затова от Планинската спасителна служба предупреждават скиорите в курорта да карат внимателно. На останалите места условията за ски и туризъм са добри. Температурите са в порядъка на 5-6 градуса.

Туристите трябва да се движат само по терените със зимна маркировка, както и да избират маршрутите си спрямо личните си възможности и способности и да следят телефоните винаги да бъдат заредени, посъветваха още от ПСС, цитирани от Агенция „Фокус“. Лавинната опасност продължава да бъде висока най-вече заради затоплянето на времето, което е предпоставка за образуване и спонтанно падане на лавини.