Според учени съществува вирус на глупостта и това е пандемия (видео)

2
643
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

Според една научна теория наистина съществува вирус, който чувствително понижава конгнитивните способности на човека и той е засегнал повече от половината човечество до момента. Тоест – глупостта е нещо, което може да бъде прихванато като вирус, грип, настинка. Ваксина, уви, няма?

Половината от човечеството са носители на вируса на глупостта, става ясно от ново американско проучване. Лекарите в САЩ са установили, че всеки втори жител на Земята е заразен със специален микроорганизъм, който пречи на мозъка да функционира добре. Удивителното откритие на учените показва, че милиони вероятно носят дълготрайна инфекция, която „притъпява“ мисленето. Изследователите направили слюнчен анализ на контролна група доброволци и открили, че вирусът живее в гърлата на 44 на сто от пациентите, изследвани по време на проучването. Онези, които носели инфекцията, се справили по-лошо на тестовете за интелигентност, които взимали под внимание образованието и възрастта.

Експертите са кръстили вируса със странната абревиатура ATCV-1 и смятат, че човечеството е заразено с него преди хиляди години. Според първоначалните теории епидемията е тръгнала от зелените сладководни водорасли. Учените от Балтимор и Небраска продължават опитите си, за да установят как точно инфекцията се е предала на хората. Но според резултатите от експеримента им не само плувците и любителите на водните спортове са се заразили с него. Според един от авторите на изследването професор Робърт Уолкън от медицинското училище „Джон Хопкинс“ в Балтимор в човешкото тяло има милиони вируси, а много от тях все още не са изследвани от науката и лекарите даже не подозират, че живеят в тялото ни.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари