Кампания набира дрехи и обувки за малчуганите от Центъра за работа с деца на улицата

1
195
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес бе дадено началото на Великденска благотворителна кампания за набиране на дрехи и обувки за малчуганите от Центъра за работа с деца на улицата. Инициативата е на ОДМВР – Бургас и училище „П. К. Яворов” – Бургас.

Това е поредна обща кампания за двете институции, които от години си партнират в различни проекти, насочени към развиване на познанията и хуманността в бургаските ученици. Последната превантивна кампания, реализирана през септември 2018-та с участието на учениците от бургаското школо, бе част от кампанията за безопасно ползване на интернет сред децата в Бургас „Кой стои срещу мен в мрежата”.

В превантивните полицейски занимания се разглеждат заплахите, които крие интернет, рисковете при общуването в социалните мрежи и чат-приложенията, кражбата и изнудването с лични данни, измамите при използване на сайтове за пазаруване и за запознанства. Във втората част една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца – Adventure team, с ръководител Георги Деведжиев, показва на бургаските ученици, че игри и забавления има и извън интернет пространството.

Отново екипа на Adventure team бе в основата и на днешната финална проява, с която учениците от училище „П.К.Яворов” – Бургас отбелязаха патронния празник на учебното си заведение. В Спортна зала „Бойчо Брънзов” учениците, участвали в различни конкурси / за рисунка, литературна творба или компютърна презентация/, както и бъдещите възпитаници на училище „П.К.Яворов” бяха отличени на нарочна церемония с грамота и предметен подарък.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари