Ryanair се разделя на 4 компании :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
194
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че през следващите 12 месеца ще премине към холдингова структура, като ще има 4 поделения – Ryanair DAC, Laudamotion, Ryanair Sun и Ryanair UK. Всяко от тях ще се ръководи от отделен главен изпълнителен директор и управленски екип.

Майкъл О’Лиъри ще стане главен изпълнителен директор на групата и с нов 5-годишен договор.

Ryanair отчете днес загубата от 20 милиона евро (17.5 милиона лири) за третото тримесечие на последната финансова година заради по-ниските цени на билетите, които очаква да продължат да са ниски през цялата година.

Преди две седмици компанията намали прогнозата си за очакваните резултати за цялата финансова година за втори път в рамките на три месеца.

Ryanair очаква печалбата за годината до края на март да спадне с 31% заради причини като стачките през лятото, по-високите цени на петрола и свръхкапацитета на къси разстояния в Европа.,

Най-големият нискотарифен европейски превозвач заяви още, че не споделя оптимистична перспектива на някои конкуренти, че цените на самолетните билети през лятото на 2019 г. ще се повишат“.

През третото тримесечие силният ръст на трафика от 8% е бил компенсиран от 6% спад на средните тарифи, докато увеличението от 26% на допълнителните приходи до 557 млн. евро е било компенсирано от по-високите разходи за гориво и персонал.