Делник – Представяне на книги за Св. Ефрем Нови Чудотворец в Ямбол

1
197
Добави коментар
kalev.ivan
kalev.ivan

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 9 февруари(събота) от  17.30 часа в храм “Св. Николай” в Ямбол ще бъдат представени книгите за живота и мъченичеството на свети Ефрем Нови Чудотворец- „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“. Автор на произведенията е журналистът от ТВ Европа Ангел Бончев. Премиерата на книгите „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ в Ямбол ще бъде съпътствана от интерактивното представяне на някои от чудесата в книгите чрез прожекция, както и личния разказ на някои от преживелите чудо по молитвите на свети Ефрем Нови чудотворец.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.

При представянето на книгите ще бъде представено едно от чудесата на свети Ефрем Нови от човек от Ямбол!

„Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.  Книгите „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ могат да бъдат намерени в храмовете в Ямбол!

Свети Ефрем е роден в Трикала, Гърция.  Става монах, но турците през 1425-а година го заловяват и мъчат цели 8 месеца и половина, а той не е предал вярата си в Христос. Умира на 5 май 1426-а година обесен с главата надолу на едно черничево дърво със забита в корема коряща факла. Мощите му са немрени по чудесен начин през 1950-а година от старицата Макария. От този момент нататък в по молитвите на свети Ефрем Нови чудотворец започват да се случват разтърсващи чудеса по целия свят.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари