Блогът на Апостол Апостолов :: ВИЗИЯ ЗА РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ

1
213
Добави коментар
tocco
tocco

                                                              ГОТВЯТ НИ МИЗЕРИЯ И РАЗРУХА

 

Прокламираната от БСП “Визия за (разграбване на) България“ ще струва на българския данъкоплатец над 14 милиарда лева! Казано другояче, комунягите готвят нов пладнешки обир на българския народ и то в колосални размери!

 

Тази програма на социалистите представлява финансов абсурд и пари за този парад на популизма практически няма. Липсва каквато и да е финансова обосновка на всичките тези тезиси. Предвидените мерки имат само два възможни резултата – шоково повишаване на данъците в страната или теглене на нови чудовищни заеми.

 

Програмата е опасна в три направления. Първо – грандомански и неефективни проекти. Те представляват параван за колосални кражби, но българските граждани ще разобличат тези нелепи лъжи. Реанимирането на проекти като „АЕЦ „Белене“, „Бургас – Александруполис“ и „Южен поток“ няма да доведе до икономически просперитет и по-ниски цени на тока.

 

Тези проекти ще костват на страната двойно повече от обира на КТБ, те ще хвърлят България в пълна енергийна зависимост от Путин, ще унищожат енергийната диверсификация, която България осъществява в последните години като надежден член на ЕС и ще замразят доходите в страната за години напред.

 

Огромните комисионни от тези проекти ще отиват в ръцете на апаратчиците и обръчите от фирми на БСП и ДПС. Те са единствените печеливши, а не българските граждани. Дълговете им обаче ще плащат няколко поколения българи.

Вторият негатив в програмата се състои в неефективно харчене на пари на българския данъкоплатец, без това да генерира добавена стойност и възвращаемост. БСП за пореден път ще опитат да създадат държавен фонд под благозвучното име „Индустрия“, чрез който на тъмно да прехвърлят по 500 млн. лв. годишно от републиканския бюджет към близките фирми на партийните олигарси, подобни схеми са познати от времето на кабинета „Орешарски“.

Третият минус на програмата на БСП е, че тя представлява традиционната фабрика за илюзии на социалистите – гръмки обещания за нереалистични повишения на заплати, пенсии и социални помощи. При управленията на БСП от тези думи винаги са редуцирани до лъжи, нецелесъобразно изхарчени пари и натрупани милиарди нов държавен дълг.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари