Започна китайската година на земното прасе

1
220
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Китай и редица други азиатски страни посрещнаха Лунната Нова година. Според източната традиция, тя ще премине под знака на Жълтото земно куче. Това е 4717-ата година от китайския календар и ще продължи до 24 януари 2020-а година.

Годината на прасето е последната в 12-годишния цикъл на китайския зодиак. Като такава тя ще премине под знака на равносметките, но и на празника, отбелязващ края на един период и новото начало. Рисковете няма да се отплащат добре, за сметка на добре обмислените ходове, както в личен, така и в бизнес/инвестиционен план.

Елементът на китайската година, която предстои да настъпи, е Земя. Той се характеризира със стабилност, хармония. Цветовете на този елемент включват жълто, кафяво, охра. Жизнерадостта на прасето като зодиакален знак се отразява на нюансите, които трябва да внушават свежест, настроение и енергичност.

Родените под знака на прасето са по-скромни, често остават далеч от светлината на прожекторите. Те са реалисти и предпочитат да действат, отколкото да говорят и планират. Обичат да си угаждат и да се забавляват, но без да харчат. Отличават се с енергичност и любов към работата си, дори тя да се струва скучна и еднообразна на околните. 

Късметлийските цветове за прасетата са жълто, сиво и кафяво, а числата – 2, 5 и 8. Лош късмет им носят синьото и зеленото, както и цифрите 1,7 и 9. Подходящи професии за родените под този знак са кариерите, свързани с благотворителност, помагане на околните, грижа за хората в неравностойно положение.

Според древното китайско изкуство фън шуй, за да уравновесим силите на спокойствие, действащи от страна на зодиакалния период, тази година трябва да заложим на цветовите гами на елементите огън (червено, оранжево, розово) и метал (злато, сребро, бяло), тъй като те ще бъдат в дефицит през предстоящите 12 месеца.

Нюанси на зеленото ще донесат късмет на родените под знака на плъха, тигъра, змията, петела. Синьото в различните му разновидности е задължителен цвят за представителите на знаците Бик, заек, коза, маймуна, петел и куче. На жълто могат да заложат плъховете, зайците, змиите, конете, маймуните, кучетата и прасетата.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари