Междусрочна ваканция за учениците, утре започва вторият учебен срок

1
121
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След дните грипна ваканция, които зарадваха децата и младежите, днес е време и за ден планирана почивка. Вчера приключи първият учебен срок. По традиция, учениците получават ден почивка, която маркира началото на втория.

Тази година почивката се падна във вторник, тъй като при съставянето на предварителните учебни графици, се оказа, че в първия срок не достигат дни. Първоначалната идея на МОН бе децата да се върнат след коледната си почивка още на 2-ри януари.

Идеята обаче бе приета остро, поради което ведомството отпусна още един ден за празниците, но измести междусрочната ваканция на 4-ти февруари. Това също не се хареса, но в крайна сметка трябваше законът да бъде спазен.

Решението на МОН се оказа правилно и предвид по-рано разразилата се от обикновено грипна вълна, която затвори стотици училища още в средата на януари. За момента от регионалните управления на образованието твърдят, че няма изоставане на материала, тъй като в програмите били заложени 20% буфери за преструктуриране на учебното съдържание.

Постепенно грипната вълна утихна и от днес епидемията е отменена в още 10 области. Мерките за ограничаване на заболеваемостта остават в сила в Монтана, където грипна ваканция ще има до петък, включително.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари