Ямболската районна прокуратура се самосезира по репортаж за ТЕЛК схема

1
155
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ямболската районна прокуратура се самосезира по журналистически репортаж, посветен на хора с ТЕЛК, които работят в строителството или в чужбина. В него е посочено, че в ромската махала на гр. Ямбол имало лица, които според експертно решение на ТЕЛК са освидетелствани с между 75 и 95 процента инвалидност, а в действителност същите не страдат от сериозни заболявания и са работоспособни.

Държавното обвинение възложи проверка, която ще бъде извършена от служители на ОДМВР – Ямбол. В хода на проверката трябва да бъдат установени лицата, посочени в публикацията и по отношение на всеки един от тях да се установи дали има издадено решение на ТЕЛК за инвалидност, от какво заболяване боледува, какви медицински документи са издадени в тази връзка, извършван ли му е медицински преглед – от кого, кога, къде и др. Проверката трябва да бъде извършена в срок от 30 дни.

След приключването й, всички събрани материали ще бъдат представени на наблюдаващия прокурор, който да прецени дали са налице данни за извършено престъпление от общ характер.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари