Епилатори

1
154
Добави коментар
brandomani
brandomani

Епилаторът става все по-популярен и търсен продукт на съвременния пазар. Този процес е пряко свързан с тенденцията хората да обръщат по-голямо внимание на своя външен вид и излъчване. Подобна тенденция вече съвсем не се отнася само и единствено за нежната половина на човечеството. Голяма част от мъжете също използват епилатора, за да премахнат излишното окосмяване по тялото си. В магазини Техмарт можете да намерите богата колекция от епилатори, принадлежащи към каталозите на различни брандове и марки. Преди да ви запознаем с тях обаче, ще се спрем по-подробно на особеностите и характеристиките на епилаторите като продуктова категория.

 

   Епилатор – Епилатори Panassonic

Епилаторът е уред, служещ за премахване на нежеланото окосмяване по кожата на човека. Благодарение на епилатора отделните косъмчета се захващат в самата им основа и отстраняват изцяло. Защо обаче е нужен подобен процес на обезкосмяване? И поради какви причини не само жените, но и все повече мъже използват епилатори? На тези въпроси предстои да отговорим в следващите редове. Ето някои от основните причини, поради които обезкосмяването е толкова важно за съвременните потребители:

красота и приятен външен вид – каквото и да си говорим, външният вид има все по-голямо значение в днешно време. Разбира се, няма как всички да изглеждаме като излезли от кориците на списание модели, а и не е нужно. Достатъчно е да полагаме необходимите грижи за своята външност, така че при срещите с околните да се появяваме в приятен, спретнат и естетичен вид. Епилаторът е особено важен в това отношение през по-топлите периоди от годината. Периоди, по време на които дрехите стават все по-къси, а характерните черти и състоянието на тялото личат повече и повече. И докато в миналото използването на епилатор се е приемало като нещо твърде модерно и необичайно, когато става въпрос за мъжете, днес той е почти задължителен. Особено ако искате да покажете, че цените своето тяло и редовно полагате необходимите грижи за него.
увереност и вътрешно усещане –  естествено мнението на околните не трябва да се превръща в единственият фактор за реализиране на промени във външния вид на човека. Не по-малко важно е и вашето вътрешно усещане, това вие да се чувствате привлекателни и добре изглеждащи, както и да притежавате необходимите дози сигурност и увереност при всяко излизане от дома си. Епилаторът ще ви помогне много за тези цели. Той на практика е доказателството, че цените тялото си и полагате достатъчно грижи за него.  А когато вие самите се чувствате удовлетворени от резултатите, които сте постигнали по отношение на външния си вид, никакви странични фактори или злонамерени коментари не могат да ви притеснят или засегнат.

Значителна част от съвременните потребители, подлагащи се на редовно обезкосмяване, предпочитат да извършват тази процедура в своя дом с помощта на епилатор. Преимуществата на домашния епилатор са разнообразни. Започвайки от по-голямата чистота и хигиеничност, които са изключително важни при третиране на тялото, и стигайки до възможността процедурата да се извършва по всяко време, с оглед ежедневния график и предпочитанията на конкретния човек. В следващите редове ще научите повече за всяко едно от преимуществата, които носи използването на епилатор у дома.

   Епилатори – Епиларот Rowenta

Епилатор у дома: траен ефект – обезкосмяването с помощта на епилатор гарантира сравнително траен ефект за потребителя във времето. Това се дължи на специфичния механизъм на работа на самия епилатор. Епилаторът съдържа специални дискове, които при включването му започват да се въртят с високи темпове. Благодарение на въпросното въртене дисковете на епилатора успяват да захванат наличните косми по кожата на човека в тяхната основа и след това да ги премахнат изцяло. Резултатите от използването на епилатора са видими и обикновено се запазват за период от поне 2-3 седмици.   
Епилатор у дома: по всяко време – епилаторите дават възможност процедурата по обезкосмяване да се извърши бързо, лесно и в удобно за потребителя време. Последното е особено голямо преимущество за работещите хора с интензивни и натоварени графици, които не могат да си позволят отделянето на време за посещение на козметик и всички предварителни уговорки, свързани със запазването на ден и час за процедурата. Наличието на епилатор у дома ви дава възможност да извършите съответната процедура по всяко време. Можете да се епилирате в удобно за вас време през почивните дни или дори в малките часове на нощта, ако желаете. 
Епилатор у дома: чистота и хигиена – домашната атмосфера осигурява значително по-голямо спокойствие и сигурност на човека по отношение на аспекти като чистотата и хигиената. Колкото и надежден да изглежда  съответният козметичен салон, все пак знаете, че всеки ден през него преминават множество хора. Когато става въпрос за използване на епилатора и като цяло за процедури, свързани с вашето тяло, у дома винаги е по-лесно да се отпуснете и да забравите за фактори като бактерии, зарази и други неприятни последствия, които могат да възникнат вследствие на недостатъчно чиста и хигиенична среда.
Епилатор у дома: по-малко разходи – и не на последно място, използването на епилатор у дома ще ви спести значителни разходи. Само си помислете колко пари бихте платили за цяла година, ако на всеки 2-3 седмици ви се налага да посещавате козметичен салон. В случай, че си провеждате процедурата по обезкосмяване у дома, единствено трябва да направите сравнително малка първоначална инвестиция за закупуване на епилатор. Оттам нататък няма да имате никакви допълнителни разходи. Обичайните гаранции на епилаторите са за срок от две години, но вероятността да ги използвате за доста по-продължителен период от време е голяма.

Има няколко фактора, на които е добре да обърнете внимание, когато избирате подходящия за вашите нужди и изисквания епилатор. Сред тях са типът на епилатора според начините за неговото зареждане, допълнителните свойства и екстри, цената, както и марката, към която принадлежи. Ето какво трябва да знаете за всеки един от тези фактори при избора на епилатор:

    Епилатор – Епилатори Philips

тип на епилатора – според начините на зареждането си епилаторите могат да бъдат с или без кабел. Ако изберете епилатор с кабел, то задължително мястото, на което ще практикувате процедурата по обезкосмяване, трябва да е в близост до контакт. В зависимост от разположението на контактите във вашия дом, това изискване е възможно да ви причинява определен дискомфорт. В случай, че в близост до мястото, на което желаете да си правите процедурата по обезскосмяване, липсва контакт, то ви препоръчваме да си купите епилатор без кабел. На пазара се предлагат редица модели епилатори с батерии, които ще ви позволят да ги използвате абсолютно навсякъде, без да се притеснявате за досадните кабели. 
допълнителни свойства и екстри на епилатора – в редица случаи допълнителните свойства и екстри на един епилатор е възможно да се окажат доста по-важни отколкото си мислите. Какво могат да включват въпросните допълнителни свойства и екстри на епилатора? Настройките за скоростта имат голямо значение при третирането на отделните части от вашето тяло. Наличието на настройки за забавяне на скоростта например върши чудесна работа за по-чувствителни зони като подмишниците. От друга страна, определени типове епилатори притежават вграден механизъм за охлаждане и масажиране. Подобен механизъм отново влиза в употреба при третиране на по-нежните и чувствителни части от тялото. Неговият ефект успешно намалява появяващата се по време на процедурата болка.
аксесоари за епилатора – проверете също така дали заедно със съответния модел епилатор се предоставят и различни аксесоари към него. Няколко са най-често срещаните аксесоари, когато става въпрос за епилатори. Четката за почистване например е изключително полезна, защото чрез нея бързо и лесно могат да се премахват косъмчетата, останали между колелцата на епилатора. Възможно е и да си закупите епилатор със смeняема глава. Защо ви е подобен епилатор със сменяема глава? Епилаторите от този тип позволяват на мястото на главата да се монтира устройство за бръснене. Така ще използвате епилатора и за частите от вашето тяло, за които по принцип предпочитате бръсненето пред епилацията.
марка на епилатора – марката, към която принадлежи епилаторът, е фактор, който не бива да се пренебрегва. Винаги е по-добре да залагате на марки с традиции и утвърдено име в областта на производството на епилатори и като цяло на дребна бяла техника. Такива производители не биха направили компромис с качеството на епилатора, който може да доведе до трайни негативни последствия за техния граден с години имидж на пазара. В магазини Техмарт предлагаме епилатори, част от каталозите на някои наистина доказани в световен мащаб марки, когато става въпрос за дребна бяла техника. Повече за специалните ни предложения към вас от категория „Епилатори“ ще научите в последната точка от текста. 
цена на епилатора – разбира се, за средностатистическия потребител цената е още един фактор, играещ голяма роля в процеса на избор на епилатор. За да отговорим на нуждите и изискванията на максимално широк кръг от потребители, ние от магазини Техмарт предлагаме богата колекция от епилатори, включваща модели от всички ценови класове. Най-евтините епилатори при нас се намират в диапазона 40-50 лева. А за желаещите максимално качество и комфорт в процеса на епилация сме предвидили модели епилатори от по-високите ценови класове с включени различни допълнителни свойства и аксесоари. Изцяло ваша е преценката за това колко пари можете да дадете за един епилатор, както и какви функции и резултати очаквате от самия епилатор.

На пръв поглед процедурата по обезкосмяване у дома с помощта на епилатор вероятно ви изглежда сравнително проста и лесна. Хубаво е обаче да спазвате няколко полезни практики преди, по време на и след извършване на въпросната процедура с епилатор. Тези практики от една страна ще ви помогнат да намалите до минимум изпитваната болка, а от друга – да получите отличните резултати, за които мечтаете. И така, ето какво можем да ви посъветваме относно работата с епилатор:  

Епилатор – Епилатори Braun

Не използвайте епилатора прекалено често – много хора си мислят, че ежедневното използване на епилатора ще запази кожата им в желаното състояние. Всъщност обаче при подобна практика е възможно да се получи точно обратният ефект. Когато премахвате косъмчетата всеки ден, вие на практика ги стимулирате да растат по-бързо и да стават по-плътни. С времето процесът става все по-неприятен за човека. В един момент ще забележите, че премахването на космите чрез епилатора вече изисква двойно повече време и усилия от ваша страна. За да избегнете такъв ефект, ограничете употребата на епилатора до максимум веднъж седмично.     
Сутрините не са подходящото време за работа с епилатор – вярно е, че когато си имате епилатор вкъщи, можете да го използвате по абсолютно всяко време. Хубаво е обаче да си наложите някои ограничения в това отношение, особено ако искате да извлечете максимална полза от процедурата по обезкосмяване с епилатора. Времето след сутрешното ставане например не е подходящо за подобна процедура. Защо да избягвате употребата на епилатора сутрин? Истината е, че през нощта обикновено краката на човек се подуват леко. Макар реално това подуване да не е особено забележимо, то може да прикрие някои по-малки косъмчета по кожата. В този смисъл провеждането на процедурата по обезкосмяване с епилатора рано сутрин няма да ви донесе желаните резултати, така че е по-добре да я оставите за по-късен час от деня.
Избягвайте директната слънчева светлина след епилация – една от най-големите грешки, които можете да направите след процедурата по обезкосмяване с епилатор, е да изложите тялото си на директна слънчева светлина. Подобна грешка е възможно да доведе дори до силно зачервяване на кожата и неприятни алергични реакции. Така че забравете за плажове и слънчеви бани поне до 24 часа след използването на епилатора. Всъщност забраната, макар и в по-лек вариант, се отнася и за времето преди обезкосмяването с епилатор. Ако кожата ви изгори вследствие на силното слънце, премахването на косъмчетата по нея с епилатора ще бъде доста по-болезнено и мъчително за вас.
Забавете растежа на нови косми – епилаторът си е епилатор, но ако е възможно използването му на не толкова чести периоди от време, ще бъде добре за вас, нали така? В това отношение могат да ви помогнат различни кремове и спрейове, които се предлагат на пазара. Обикновено се срещат под наименованието „инхибитор за косми“. Те ще ви гарантират отлични резултати при прилагане след процедурата по обезкосмяване с епилатор. Благодарение на въпросните инхибитори растежът на нови косми ще се забави и ще мине по-дълго време, преди отново да ви се наложи да използвате епилатора.

В магазини Техмарт ще намерите качествени и надеждни епилатори, които са част от каталозите на популярни и утвърдени в световен мащаб производители на дребна бяла техника. Епилаторите на марки като Braun, Philips, Panasonic и ROWENTA ще ви гарантират максимален комфорт и постигане на желаните резултати от процеса по обезкосмяване. Нека в следващите редове да научим малко повече за всяка една от тези марки:

    Епилатор – Епилатори Rowenta

Braun – базираната в немското градче Кронберг компания към момента е филиал на американския гигант „Проктър и Гембъл“. Една голяма част от производството на Braun е насочено към продукти за тялото на човека. В това число епилатори, самобръсначки, козметични продукти и грижа за косата. В каталога на компанията присъстват още машини за приготвяне на храна и напитки (кафе машини, тостери, блендери), както и продукти от типа на часовниците и калкулаторите. Над 90-годишната история на Braun е доказателство за изградените стандарти и качеството, което компанията предлага на своите клиенти. Епилаторите от тази марка безспорно ще отговорят напълно на изискванията ви за ефективност и комфорт в процеса на обезкосмяване.
Philips – Philips е холандска компания, нареждаща се сред най-големите производители на електроника в световен мащаб. Тя притежава няколко дъщерни дружества, всяко от които е специализирано в точно определен тип продукти. Като цяло продуктовата гама на Philips е доста разнообразна. В нея влизат компютърни технологии, здравни продукти, осветителни тела, артикули за човешкото тяло (в това число и епилатори). Високото качество на епилаторите и другите продукти от марката Philips ги прави предпочитан избор по целия свят. Към днешна дата компанията има производствени бази в повече от 60 държави, като е работодател на над 130 000 души.
Panasonic – японската корпорация е още едно от значимите имена на световния пазар на битова техника и електронни изделия. Седалището на Panasonic е разположено в град Кадома (префектура Осака), но както повечето компании от подобен мащаб, тя разполага с филиали и производствени бази по целия свят. Общият брой на служителите на Panasonic надхвърля внушителните 300 000 души. Богатата и разнообразна продуктова гама на компанията включва компютърни технологии, уреди за дома, както и продукти, насочени към грижата на човешкото тяло (към тях спадат и епилаторите). Навсякъде по света марката Philips е синоним на качество, технологични иновации и максимален комфорт за потребителя.
ROWENTA – световноизвестна германска марка, ориентирана към производството на дребни принадлежности за дома. Нейният каталог съдържа продукти за персонална грижа (епилатори, сешоари, преси за коса), за почистване (всякакви видове прахосмукачки), за гладене (ютии, дъски за гладене, парфюми за дрехи). ROWENTA винаги е устремена към въвеждането на последните иновации и технологии в областта на производството, осигурявайки максимално качество и комфорт на своите клиенти.

Разгледайте продуктите от категория „Епилатори“, налични в магазини Техмарт, и изберете най-подходящия такъв с оглед нуждите и характеристиките на вашето тяло!  

 

Защо са необходими епилаторите?
Основни преимущества от използването на епилатор у дома
Как да изберем подходящия епилатор?   
Няколко полезни съвета при работа с епилатори
Продуктите от категория „Епилатори“ в магазини Техмарт