Фризери

1
103
Добави коментар
brandomani
brandomani

Фризерите са все по-необходими уреди в съвременната кухня, независимо дали става въпрос за пролетно – летния сезон или пък за по-студените периоди от годината. В тях обикновено се съхраняват хранителни продукти, за които няма място в хладилника или пък температурата в него не е достатъчно ниска, за да ги запази в отлично състояние. Това са най-вече меса и морски дарове, държани в дома дълго време преди консумация, замразени зеленчуци и др. Купуването на фризер е една доста значителна инвестиция в дома и при всички случаи е добре да се уверите, че тази инвестиция ще бъде наистина оправдана. В следващите редове ще разгледаме основните фактори, които трябва да се вземат под внимание при избора на фризер, както и някои полезни практики, улесняващи значително процеса по неговата поддръжка впоследствие.

Фризер за специални клиенти

 

Има няколко главни фактора, които ще ви насочат към подходящия за вашите нужди фризер. Те започват от типа и размера на фризера, и стигат до елементи като неговата цена и марка. По-надолу в текста ще научите малко повече за всеки един от тези фактори, играещи роля при избора на конкретен фризер.

Тип на фризера – в случая имаме предвид дали става въпрос за изправен фризер или пък такъв тип ракла. Към кой от тези два типа е по-добре да се насочите, зависи най-вече от свободното пространство, с което разполагате в своята кухня. Така че огледайте още веднъж помещението, изберете къде точно ще стои фризерът и тогава вземете окончателно решение за типа на уреда. По принцип изправените фризери са по-удобни за използване, но пък в тези тип ракла би могла да бъде побрана повече храна.
Размер – и като заговорихме за количеството храна, което е възможно да се сложи във фризера, от изключително значение е и размерът на уреда. Помислете кои продукти обикновено държите в камерата на хладилника и какво още бихте добавили към тях  при наличие на фризер. От една страна не е добра идея да си купувате твърде малък фризер, който ще бъде препълнен през цялото време. От друга обаче прекалено големият и редовно стоящ почти празен фризер на практика означава излишни загуби на електричество за вас.
Капацитет на замразяване – този показател също има отношение към хранителните продукти, държани във фризера. Капацитетът на замразяване всъщност разкрива количеството храна, което е възможно да бъде замразено от фризера в рамките на едно денонощие. Обикновено мерната единица, която се използва за обозначаване на капацитета на замразяване, са килограмите. Задължително попитайте за въпросния капацитет, когато си избирате нов фризер, за да не се натъкнете впоследствие на неприятни изненади.
Допълнителни функции – различните модели фризери могат да имат и разнобразни допълнителни функции, които още повече да увеличат удобството и комфорта за потребителя. Системата No Frost например се грижи за това да няма образуване на лед и скреж по стените на уреда. От друга страна, функцията Quick Freeze позволява замразяване на сложените във фризера хранителни продукти при ограничени разходи на електроенергия. Biofresh зоната пък поддържа близка до нулата температура, при която храните запазват своята свежест и отлично състояние за доста по-дълъг период от време.
Марка – когато реализирате значителна инвестиция във връзка със закупуването на фризер, е хубаво да се уверите, че съответният уред ще ви върши работа за много години напред. В тази връзка ви препоръчваме да заложите на фризери от популярни и утвърдени в световен мащаб марки, доказали във времето качеството и надеждността на своите продукти. Като примери за такива марки, чиито уреди се предлагат в магазини Техмарт, можем да дадем Liebherr, Whirlpool, ARIELLI, Indesit, Gorenje и др. Фризерите, принадлежащи към съответните брандове, ще ви гарантират максимална ефективност, удобство и комфорт при съхраняването на различните хранителни продукти.
Цена – разбира се, цената също е важна, тъй като закупуването на фризер все пак е един никак немалък разход за средностатистическия потребител. С оглед удовлетворяването на нуждите и изискванията на максимално широк кръг от хора, ние от магазини Техмарт предлагаме фризери от всички ценови класове. Цените на фризерите при нас започват от диапазона 200 – 300 лв и достигат до над 1000 лв. Това ви дава възможност като потребители да прецените колко пари можете да си позволите да дадете за един фризер и кои точно негови свойства и характеристики са от първостепенно значение за вас.

Фризер за вашият дом

 

Накрая завършваме с няколко полезни съвета и практики, свързани с употребата на фризерите у дома. Въпросните практики ще ви помогнат от една страна да постигнете по-голяма ефективност по отношение на надеждното съхраняване на хранителните продукти, а от друга – да запазите и самия фризер в отлично състояние за възможно най-дълъг период от време. Ето какво трябва да знаете в това отношение:

замразяване на храната – избягвайте навика директно да слагате закупената от магазина храна във фризера с цел замразяване. Добре е на първо време тази храна да бъде поставена в хладилника за поне няколко часа, за да бъде охладена подобаващо. Едва след това можете да преместите въпросните хранителни продукти във фризера. Подобна практика предоставя максимална ефективност по отношение процеса на замразяване и най-малък риск от разваляне на храната или нейните вкусови качества.
почистване на фризера – добре е фризерът да бъде почистван редовно с оглед запазването не само на хигиеничната среда вътре в него, но и на пълноценната му работа във времето. Преди да започнете с почистването обаче, изключете уреда от контакта и преместете замразените продукти на друго студено място. Впоследствие забършете вътрешността и уплътненията на фризера с помощта на кърпа и хладка вода. При наличие на по-сериозни замърсявания, можете да потърсите и специални препарати за почистване на хладилници и фризери, които ще улеснят значително вашата задача.
ограничаване на леда и скрежа – по-нагоре в текста споменахме определени функции, предотвратяващи образуването на лед и скреж в уреда. Ако вашият уред обаче не ги притежава, няколко полезни практики могат да ви помогнат в тази посока. Най-ефективната сред тях е пакетирането на хранителните продукти във вакуумни торбички преди слагането им във фризера. Така ще избегнете излишното заскрежаване на уреда и ще подпомогнете нормалната му работа.

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящия фризер за вашите нужди и изисквания!      

 

Как да изберете подходящия фризер?  

Употреба на фризера – полезни практики