Сушилни машини

1
121
Добави коментар
brandomani
brandomani

Сушилнята е един от уредите, които през последните години значително увеличиха своето разпространение и употреба в домакинствата. И това е напълно логично, предвид всички ползи и преимущества, които предоставя на нейните притежатели. Започвайки от бързото съхнене на изпраните дрехи през зимата и стигайки до по-доброто запазване и поддръжка на самите дрехи. В следващите редове ще научите малко повече за споменатите дотук преимущества на сушилните като продуктова категория.

Сушилни машини за сухи дрехи

 

Бързо и лесно съхнене на дрехите – това преимущество се отнася в особено голяма степен за зимния период, когато температурите са доста ниски, а дъждът и снегът – съвсем обичайни явления. В такава обстановка трудно бихте могли да се надявате прострените на терасата дрехи да изсъхнат бързо. В повечето случай този процес ще отнеме няколко дни. Купувайки си сушилня обаче, положението за вас ще се промени напълно. Сушилнята дава възможност за лесно и почти моментално изсъхване на дрехите, което от своя страна позволява носенето им още на следващия ден след самото пране.
По-добра поддръжка на дрехите – истината е, че прострените на терасата дрехи са подложени на негативното влияние на множество разнообразни външни фактори. От една страна, те могат да се захабят и обезцветят вследствие излагането за дълго време на пряка слънчева светлина. А от друга, фактори като праха и неприятните миризми, които нерядко достигат до нашите тераси, е възможно да обезмислят положените усилия за пране на съответните дрехи. Когато дрехите са сложени в сушилнята обаче, подобни фактори не са налице и те запазват пълния си блясък и чистота след прането.
Допълнителни преимущества – благодарение на сушилните можете да реализирате и допълнителни преимущества по отношение състоянието на своите дрехи. Специалните кърпички за сушилня например служат за ароматизиране на дрехите и придаване на по-голяма свежест. А при наличие на функцията „лесно гладене“ във вашата сушилня, е възможно почти изцяло да предпазите дрехите от мачкане впоследствие.

 

Сушилни машини за меки дрехи

 

На пазара по принцип се предлагат два основни вида сушилни. А това са именно кондензиращите сушилни и тези с отдушник. Какви са разликите между въпросните видове сушилни и как те играят роля върху цялостния процес по изсъхването на дрехите след пране? Максимално точен и ясен отговор ще се постараем да ви дадем по-надолу в текста.

 

Кондензиращи сушилни –  те са може би най-предпочитаната опция за хората, които искат да притежават сушилня в своя дом. Кондензиращите сушилни осигуряват ефективното сушене на току що изпраните дрехи с помощта на горещ въздух. Съвсем естествено възниква процес на кондензация, при който парата се превръща в течност, събираща се в предназначен за целта резервоар на сушилнята. Впоследствие вие изхвърляте тази течност и прибирате вече сухите дрехи от своята сушилня.

 

Сушилни с отдушник – разликата между сушилните с отдушник и кондензиращите такива, за които говорихме дотук в текста, се крие в начина на отвеждане на топлия въздух извън съответното помещение. При сушилните с отдушник за целта е необходимо да се прекара тръба през стената или прозореца. Така че основният въпрос във връзка със сушилнята с отдушник е да я сложите на подходящо място, до което ще може да се прокара тръбата, без това по някакъв начин да повлияе негативно върху функционалността или интериора на вашия дом.

 

 

Сушилни машини за вашия дом

 

Освен вида на сушилнята, има и още няколко фактора, на които трябва да се обърне необходимото внимание при избора на продукт от тази категория. Сред въпросните фактори спадат капацитета на сушилнята и наличните програми, нейната цена и марката, към която принадлежи. Ето какво е добре да знаете за всеки един от дотук изброените елементи на сушилнята:

 

капацитет – капацитетът като характеристика определя какво количество дрехи могат да се поберат в съответната сушилня в рамките на един цикъл. Както се досещате, колкото по-голям е този капацитет, толкова повече дрехи ще имате възможност да сложите едновременно. По-големият капацитет обаче съвсем естествено води и до по-висока цена на сушилнята. Така че преценете внимателно от какъв точно уред имате нужда. Ако сте част от многочленно семейство, то несъмнено трябва да сте взискателни по отношение на капацитета. Но в случай, че живеете сами или пък единствено със своя партньор, и сушилни с по-малък капацитет ще ви свършат работа.
налични програми – различните модели сушилни могат да имат множество разнообразни програми. Започвайки от програми срещу намачкване и стигайки до такива, специално предназначени за определени тъкани и материали на дрехите. Рабира се, тук отново има пряка връзка между броя на наличните програми и цената на сушилнята. В този смисъл зависи от вас да прецените кои програми наистина ще ви трябват и за кои не си заслужава да правите допълнителни разходи.
ниво на шума – нивото на шума също е важна характеристика, особено ако сушилнята е разположена в близост до стаи, които обитавате ежедневно (спалня, всекидневна и т.н.). В подобна ситуация едва ли ще ви хареса непрекъснато да чувате досадния и натрапчив шум от работата на уреда. Подходящо решение, с което можете да избегнете такъв тип проблеми, е изборът на сушилня с подсилена конструкция и включена допълнителна изолация, гарантиращи ограничаването до минимум на шума при работа.
марка – от значение при избора на сушилня е и нейната марка. Съветваме ви да се насочите към сушилни, част от каталозите на популярни и утвърдени в световен мащаб брандове. Брандове, които във времето са доказали качеството и надеждността на своите продукти. В магазини Техмарт са налични сушилни от марки като Whirlpool, Hotpoint Ariston, Bosch, Panasonic и др. Тези уреди ще ви гарантират максимална бързина и ефективност в процеса на сушене на дрехите след пране.
цена – няма как да не споменем и цената, която е сред най-важните фактори за множество потребители. Ние от магазини Техмарт предлагаме сушилни от всички ценови класове, удовлетворяващи нуждите и възможностите на разнообразни групи потребители. Уредите от тази категория при нас започват от около 400 лв и достигат до над 1000 лв. Така че имата пълната свобода да прецените каква сума пари можете да си позволите да дадете и кои характеристики е най-важно да притежава вашата нова сушилня.

Сушилни машини за безупречни дрехи

Разгледайте каталога на магазини Техмарт и изберете най-подходящия продукт от категория „Сушилни“ за вашия дом!

 

Какви ползи и преимущества ви носят сушилните?

Кои са основните видове сушилни?

Как да изберете най-точната сушилня за вашите нужди и изисквания?