Трик, който всяка жена, която си слага фон дьо тен трябва да знае, за да не става на петна и да не лъщи

1
156
Добави коментар
Dido7008
Dido7008

Всяка жена почти използва фон дьо тен и то не случайно, освен че придава по- здравословен вид на кожата, прикрива белези и пъпки, изравнява неравности, но и пази самата кожа. Въпросът е да съумеем да го сложим както трябва и тогава ще изглеждаме перфектно

След скулптурирането, нова мода се промъква из профилите на блогърите в Инстаграм.

Казва се „yoga skin”, но няма нищо общо с йогата и физическото натоварване. Наречено е така заради естественото сияние, което кожата придобива, сякаш сте били на спорт и сега излизате разведрени от залата.

 

Измислила го е гримьорката Сара Хил.

В нейния вариант се смесват няколко капки от фондьотена , олио за лице и хайлайтър , разтрива се добре между ръцете и се прави масаж на цялото лице, като гледате да не пропуснете някои зони, за да стане оцветяването и подхранването равномерно.

На нас обаче това ни се струва прекалено тежък грим и вероятно след час кожата ще започне да лъщи. Затова пробвахме по-мекия вариант – смесихме фондьотен с капка масло за лице и нанесохме с пръсти по стандартния начин. 

Ефектът е много приятен, защото се нанася много лесно, като олио, попива по-хубаво в кожата и стои по-естествено. 

 

Важно е да не прекалите с количеството пигмент, за да не станете като кукла, но след 1-2 опита сме сигурни, че ще намерите своята дозировка. В случай на нужда, нанесете допълнително пудра около носа и на брадичката, за да не лъщите.