Съвети за добро външно оптимизиране (Оff-page SEO)

1
140
Добави коментар
dreamers
dreamers

В тази статия ще те запознаем с основните принципи и похвати, за да оптимизираш добре Оff page SEO (външна SEO оптимизация). 

Преди да започнеш със своята Off Page SEO оптимизация е нужно твоята On-page SEO оптимизация (вътрешна SEO оптимизация) да бъде добре прегледана и обработена. Можеш да разгледаш нашата статия със съвети за добро вътрешно оптимизиране On-Page SEO.

След като вътрешната SEO оптимизация е добре направена е нужно да пристъпиш към външната SEO оптимизация (Оff page SEO).

Какво е off-site SEO?

„Off-site SEO“ (наричано още „off-page SEO“) се отнася за действия, предприети извън твоя собствен уебсайт, за да повлияе на твоите класации в страниците с резултати от търсещите машини (SERPs).

Оптимизирането на факторите за класиране извън сайта включва подобряване на търсенето и възприемането на потребителите за популярността, уместността, надеждността и авторитета на сайта. Това се осъществява от други реномирани места в интернет (страници, сайтове, хора и т.н.), които свързват или популяризират твоя уеб сайт и ефективно „гарантират“ за качеството на твоето съдържание.

Линк Билдинг(изграждането на връзки към твоя уеб сайт)

Изграждането на връзки е ключа към доброто off-page SEO оптимизиране. Търсачките използват препратките като индикации за качеството на свързаното съдържание, така че сайт с много обратни препратки с висока стойност обикновено се класира по-добре от иначе равностоен сайт с по-малко външни препратки.

 

Това е процес, който отнема време и не се случва за един ден. Линковете се създават във времето. Колкото повече линкове имаш към твоя сайт, толкова по-нагоре ще се качваш в класацията. 

За целта е нужно да регистрираш сайта си в различни директории, социални групи, социални медии, да пишеш текстове в блогове с линкове към твоите страници, регистрации в каталози, регистрации в Google приложения като google+ и youtube. Гугъл много цени потребителите които използват техните приложения. Важно е когато правиш линк билдинг, да не правиш всичко накуп. Бъди търпелив и действай поетапно. Процеса отнема доста време.

 

Помни: Повече качество, отколкото количество. По-добре 2 висококачествени линка, отколкото 200 некачествени. 

 

Не пренебрегвайте социалните медии.

Въпреки, че много хора твърдят, че социалните медии няма да помогнат на отимизирането, ти все пак е нужно да ги поддържаш „живи“. Ако не друго, то поне ще поднасяш прясна информация относно твоя бизнес и хората ще разберат за теб. Ангажирай потребителя с инетерсни новини, промоции (ако имаш такива). 

Можеш да разгледаш нашата статия за социалните медии в твоя полза.