9 съвета за успешна онлайн търговия

1
219
Добави коментар
dreamers
dreamers

Електронната или онлайн търговията отбелязва все по-високи ръстове в България. Хубавото е че и през следващата 2019 година тенденциите са ръста да продължи, все повече потребители прибягват към онлайн покупките вместо да обикалят по физическите магазини в търсене на стоки. Ето 9 съвета за стартиращ онлайн търговец, които ще направят онлайн магазина по-успешен.

Съвети за онлайн търговия

1. Не бързай! Една от най-големите грешки на неуспешните онлайн магазини е нетърпението да пуснат магазина. Обмисли добре идеята, направи добра стратегия и започни да я изпълняваш. Както са казали хората бавно, но славно.

2. Фокусирай се върху потребителя. Не е тайна, че онлайн потребителите не могат да вкусят, подушат или докоснат твоя продукт. Това няма решение. Вместо това съсредоточи се върху потребителското преживяване в твоя онлайн магазин. Направи добри цени (прочети: Как да сформирате цена за продукт в 6 лесни стъпки ) за да спечелиш клиент, обмисли добре цената за доставка все пак никой не иска да плаща голяма цена за доставка, по-добре да си купи по-скъп продукт, направи страницата за плащане възможно най-проста.

3. Тествай абсолютно всичко. Можеш да прочетеш Преди да публикуваш онлайн проекта си и да изтестваш изброеното там. Можеш да ползваш външни тест възможности. Ето няколко платени и безплатни: https://mashable.com/2015/01/30/ab-testing-tools/

4. Работи постоянно със социалните мрежи. В днешно време всеки е там. Твоите клиенти също. Запознай се със секцията „Продавай Успешно“ в нашия блог. Там периодично качваме полезни статии.

5. Сложи опция за споделяне на продуктите. Така потребители ще могат да споделят неща, които харесват и ще достигнат до техните аудитории.

6. Бъди мобилен. Все още се срещат онлайн магазини без мобилна версия. Не бъди един от тях. Над 60% от потребителите посещават онлайн магазини чрез мобилните си телефони.

7. Оптимизирай онлайн магазина. SEO оптимизацията е важен процес за всеки онлайн магазин. Ако сам не се справяш наеми агенция за SEO оптимизация. Инвестицията се връща многократно.

8. Събирай информация за твоите потребители. Така ще знаеш какво да им предлагаш и какво ги интересува.

9. Не спирай да се развиваш. Технологиите се развиват постоянно, развивай и твоя онлайн магазин с тях. 

съвети за онлайн търговия