Няколко съвета за успешен дигитален маркетинг

1
185
Добави коментар
dreamers
dreamers

Създаването на собствен онлайн магазин е основата върху която трябва да стъпите, но това само по себе си не води до продажби. Ако желаете да развиете свой собствен успешен бизнес със сигурност трябва да заложите на дигиталния маркетинг. В тази статия ще се запознаете с няколко основни тенденции, които са актуални и всички големи и успешни онлайн магазини следват стриктно. В дигиталния свят промените са много динамични и е задължително постоянно да се запознавате с всички новости за да сте конкурентни на онлайн пазарите, за тази цел отделете малко време за да се запознаете със следващите редове:

#1  Присъствие в социалните медии – Създай профил на твоя бизнес в подходящи социални платформи и се погрижи за доброто му представяне в тях чрез описателно съдържание на продуктите, които предлагаш и информация за твоя xStore. Много важен детайл е постоянно да регулираш информацията в страниците си с всичко ново и актуално. Постарай се и да поддържаш добра комуникация с проявилите към теб интерес, като се стремиш да им отговаряш възможно най-бързо на въпросите.

#2 Постарай се да изградиш маркетинг чрез съдържание – Какво означава маркетинг чрез съдържание? Това е процес на създаване и разпространение на ценно съдържание, което да привлича и ангажира потенциални потребители или клиенти. За това първо трябва да установиш кои са главните ти цели, след това прецизно да ги формулираш и да прецениш къде е над-удачно да бъдат публикувани в блогове, социални медии, новинарски сайтове и други. 

#3 Направи маркетингово проучване –  Това е неразделна част от всеки успешен бизнес, за да бъдеш в крак с всичко случващо се на пазара трябва да го следиш и да го анализираш. Може да направиш една бърза статистика за продукта който предлагаш от кои възрастови групи е търсен, кои сезони, в кои територии търсенето е по-голямо, на какви ценови диапазони клиентът купува най-много. Също така добър съвет е да си водиш статистика за твоя xStore, за да забелязваш кои кампании са успешни и кое води до печалби.

#4 Имейл маркетинг – Имейл маркетинга е един от най-ефикасните маркетингови инструменти в него не е нужно да инвестираш пари за реклама защото е безплатен. За да се възползваш от него трябва да се сдобиеш с имейли на клиентите си, като те трябва доброволно да се запишат за твоя бюлетин, в противен случай е незаконно да разпространяваш имейл кампаниите си на имейл пощи придобити по друг начин. Опитай се съдържанието на кампаниите ти да бъде полезно и интересно за хората, като пишеш за различни трикове, събития или съвети, но и все пак по някакъв начин да се свързва информацията и с твоя xStore.

#5  Погрижи се за мобилна версия – В днешния начин на живот много от потребителите ползват мобилните си смартфони за по-лесно и бързо сърфиране в мрежата, затова е задължително да имаш добра мобилна версия на твоя xStore. Тази точка не е за подценяване, защото голям процент от трафика е именно от смартфоните, затова се погрижи за добрата си визия и в мобилна версия.