Зимата се завръща в сряда

1
245
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Прогнозите за затопляне на времето през почивните дни ще бъдат добра новина, но за кратко. Зимата ще се завърне с пълна сила още в средата на идната седмица, като ново сериозно застудяване ще започне в сряда. Това прогнозира синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на БНТ.

”В неделя и понеделник ще е по-топло. Най-напред ще завали дъжд, който със застудяването бързо ще премине в сняг и температурите ще се понижат. Първо застудяването ще се усети в западните части на страната и по-късно ще стигне до Черноморието. В сряда зимата се завръща, ще има снеговалежи в много райони на страната. Какви ще са количествата обаче, предстои да уточним като ще са на два етапа. Първо ще премине един бърз студен атмосферен фронт и вече в циркулацията на този циклон по-дълго време ще се задържи с превалявания от сняг”, коментира експертът.

Синоптиците очакват сериозни количества от сняг да паднат в централните райони на страната. Температурите ще останат и сравнително ниски. Към следващата събота и неделя валежите ще спират и с ниските температури тази снежна покривка ще се задържи, каза още синоптикът.